Csak én érzem úgy hogy Hitler a gonosz születése (2003) c. filmben Hitler ki van színezve?
simpsont nevű felhasználó privát válasza:
Mégis, mit vártál?
A filmgyártás ugyanúgy a
zsidók kezében van, mint
bármi más, gondolod, hogy
valami objektív filmet fognak
készíteni Hitlerről??!!
Propaganda az egész.
Hoolywoodban hobbi szinten
is foglalkoznak azzal, hogy
minél vérlázítóbb
propagandafilmeket
gyártsanak, aztán jól
megjutalmazzák magukat
mindenféle díjjal, és agyon
ünnepeltetik magukat.
Én egyszer olvastam egy 20.sz.
elején íródott könyvet
Hitlerről, valami osztrák
szerzőtől.
Már akkor is az volt az
irányadó, hogy le kell járatni.
Viszont akkor még a zsidó
irtás se volt ennyire felfújva,
a holokauszt szót még ki se
találták rá, (nyilván, akkor
még nem tudták volna
elhitetni az emberekkel)
Szóval a lényeg, hogy minden
igyekezet ellenére egy
végtelenül szimpatikus ember
benyomását keltette, pláne, ha
az ember egy kicsit a sorok
között olvasott.
Ráadásul olyan "elszólások"
voltak a könyvben, amit akkor
még le lehetett írni, mert
mindenki emlékezett rá, meg
abban éltek, és fölösleges is
lett volna tagadni.
Mára már nem igen lehet
sehol semmi olyasmiről
hallani, hogy mi is volt
tulajdonképpen a baja
Hitlernek a zsidókkal, vagy
hogy miért állt mellé
60.000.000 német, önként, és
örömmel.
Egy szűklátókörű náci fsz küldte neked azt az üzenetet.
Hitler egy véreskezű diktátor volt, nem kell szépíteni.
Ügyesen kihasználta a német nép sérült büszkeségét, közös ellenségképet teremtett, átnevelte a fiatalságot (Hitlerjugend), majd megbüntette a politikai ellenfeleit, illetve azokat, akik nem nagyon csípték ezt a nácizmus dolgot.
Elismerem, otthon volt a politikában és a hadművészetben, de ettől nem lesz becsületreméltó ember. A háború végére mellesleg összeroppant, óriási katonai baklövéseket követett el, gyerekeket küldött ki a frontra, szélmalom harcot vívott, és nem érdekelte hány "tökéletes, Ária bajtársa" hal meg.
Az emberi életek semmit se jelentettek neki, vagy a rezsimjének. Ha akkor azt mondtam volna Simpsont-ra egy Mein Kampf-al a kezemben, hogy zsidó, akkor elviszik.
Tök jó, meg buli a népírtás, amíg nem gondolsz bele abba, hogy te is lehettél volna célpont.
A film mellesleg egyértelműen propoganda. Ez van. A történelmet a győztesek írják.
"Szóval a lényeg, hogy minden
igyekezet ellenére egy
benyomását keltette"
tegyük hozzá a nevét is, mert akkor még viccesebb
Szóval a lényeg, hogy Adolf Hitler
minden igyekezet ellenére egy
benyomását keltette
Kedves kérdező, elég gerinctelen dolog egy ember magánvéleményét megosztani másokkal amit neked privát üzenetben elküldött.
Nem volt náci a srác, de van némi igazságtartalma amit mond, ha nem is 100%osan de van, mindenesetre ez a film tényleg egy baromság. 60%a propaganda és lejáratás. Vannak benne valóban történelemhű jelenetek, de nem mondanám történelmi filmnek.
Az én véleményem pedig az hogy szó szerint egy amerikai angol maszlaggal állunk szemben. Amikor elkezdtem nézni kb 10 percet bírtam megnézni röhögve, utána kikapcsoltam. Végül rávettem magam és megnéztem, voltak bene érdekes részek, de nagy részben túl volt játszva. Nagyon gagyi Hollywoodi sátáni effekteket raktak bele. Már oda is képzeltem a gyerek Hitler fejére a két szarvat, annyira hitelesen akarták leadni.
elég lázító film ez és véleményem szerin nem volna szabad ilyet engedni, feszegetni a múltat ilyen semmitmondó támadó filmekkel. Helyette el kéne készíteni egy olyan trilogiát amely a Hitleri Németország felemelkedését, hatalmát és bukását mutatja be reális alapokon. Csak ezeket a dolgokat kényes feszegetni. De még idő kell ehhez is, kb 200 év.
Amúgy ajánlom figyelmedbe a Bukás című filmet, az sokkal reálisabb ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!