Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A "lélekkínzás" erősíti az...

A "lélekkínzás" erősíti az embert?

Figyelt kérdés
Azért kérdem,mert ha az emberi izomzat a terhelésre(persze nem mindegy mekkora terhelésre)erősödik,edződik,akkor ha vkivel "szemétkednek" sokat az erősíti? Vagy csak erősítHETI ? :( /2 esélyes? egyeltalán működhet így a "lélekerősödés" ? /

2014. máj. 24. 22:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10es!:igen kérdésen is lehet jót nevetni!DE kérdés volt!!Nem pedig az én célom!

Érted a különbséget??

2014. máj. 25. 07:17
 12/16 anonim ***** válasza:

erősítheti

ugyanúgy, ahogyan létezik fizikai, van szellemi túlterhelés is. a szervezet ahhoz szokik hozzá, amivel terhelik, amivel túlterhelik, az tönkreteszi, elpusztíthatja.

például az aszkéták szándékosan kínozzák magukat, akár testileg vagy lelkileg, hogy (sokszor lelki) fejlődést érjenek el. a kettő nem is mindig választható külön. a szó szoros értelmében edzést jelent.

azt fontos megjegyezni, hogy önmagában a kínzás nem gyümölcsöző hosszútávon, szükség van jutalmazásra is. erre pl buddha is rájött.

attól függ mit szeretnél elérni vele. adhatok részletes tanácsot is.

2014. máj. 25. 08:21
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem akarok elérni vele semmit!Csak érdekel (hogy segíthet e a lélekkinzás az erősödésben...mert akkor látnám az értelmét és "megnyugodnék"hogy ez csak egy edzés..majd erösebb leszek)

Miért hiszik,hogy én akarom alkalmazni vkin??

2014. máj. 25. 08:32
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha nem gyerekkortól kezdik, akkor talán (bár én értelmét nem látom, az élet így is produkál elég megoldandó helyzetet, amiben edződsz).

Ha már ezzel indul az életed, akkor garantáltan tönkretesz.

2014. máj. 25. 10:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok...

Jó, elhiszem, hogy nem te akarod csinálni, végül is tényleg nem írtad a kérdésbe.

Ettől függetlenül (elolvasva a többiek véleményét) még mindig az a véleményem, hogy egy embernek nincsen joga eldönteni, hogy elkezd kínozni lelkileg egy másik embert, hogy "erősödjön". Abszolút semmi köze nincs senkinek a másik lelkéhez, még eldönteni sem döntheti el, hogy segít vagy nem segít rajta. Csak akkor, ha a másik fél beleegyezett.

De még ekkor sincs értelme az általad leírt módnak, mert alapvetően a lélekkínzás rossz dolog, és nem lehet rossz dologgal jót elérni. És egyébként a lélek erősítésének nem az az egyedüli módja, hogy az embert lelki terhelés éri, hanem a szeretet, biztos családi háttér, szerelem, sikerek az életben stb. erősíti igazán az ember lelkét.

Amiket a többiek írtak (buddhizmus, küzdősportok stb.) az teljesen más. Ezek is erősíthetik a lelket, de csak azoknak, akik vevők ezekre. De ezek sem "lelki szemétkedés" miatt erősítik, hanem a kitartás, az akarat, és az ebből adódó sikerélmények miatt... Ezért nincs közük a kérdéshez szerintem.

Az én lelkemet pl. nem erősítenék, mert én alapból utálom az erőszakot, és eszem ágában sem lenne küzdősportot tanulni.

Szóval nincs olyan, hogy valaki kitalál valamit, és az onnantól minden embernek jó vagy rossz. Ha mégis kitalálna valaki módot a "lélek edzésére lélekkínzás által", akkor az nem válna be minden emberen, mert egyszerűen minden ember más. Csak viszonylagos lenne a hatása.

Amúgy még mindig nem értem, mit értesz pontosan "lélekkínzás" alatt, amivel edzeni lehetne az ember lelkét.

2014. máj. 25. 14:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, maximum tönkreteszi. Ha legyőzöd a félelmeidet, vállalod a felelősséget (pl. ha hibáztál valamiben nem sunnyogsz, hanem bevallod) és ha kitartó vagy, az erősít, nem az, ha mások piszkálnak. Nem tudom honnan jött ez neked, de ha ezt mondta valaki, küldd el a fenébe, nehogy elhidd, hogy jót akar neked.
2014. máj. 25. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!