Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megéri bunkókkal barátkozni a...

Megéri bunkókkal barátkozni a karrier érdekében?

Figyelt kérdés

A páromnak nagyon jó munkahelye van, fiatal kora ellenére nagyon jó pozíciót elért, nagyon jól keres.

Mostanában azt veszem észre, hogy olyan emberekkel is barátkozik, akikkel szerintem nem kellene, mert azok csak érdekbarátságok. Más szerinte sikeres és menő szakmabeli emberekkel tartja a kapcsolatot, aki lehet, hogy nagyon sikeresek, de mellette elképesztően beképzeltek és bunkók.

Egy rendezvényen ezekkel "bratyizott", én is megismerkedtem párral, és én nem vagyok az a simulékony természet, egyel vitába is keveredtem. Nagyon előadta magát, én meg egy kicsit helyreraktam, amit nem igazán csípett.

Mondtam a páromnak, hogy ne ilyen emberekre fecsérelje már az idejét, akik emberileg egy nullák és inkább ápoljuk a már meglévő értékes baráti kapcsolatainkat.

A válasza azt volt, hogy ő most ezekkel az emberekkel fontos kapcsolatokat épít a MI közös jövőnkért. Én ezt most még nem érthetem, de pár év múlva meg fogom érteni....

2014. máj. 24. 15:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

Igen, megéri!

És adj hálát az Istennek, hogy nem neked kell ezt csinálni, és kifogtál egy olyan férfit, aki félre tudja tenni az érzéseit, és képes érdekbarátságokat ápolni!!!!

Ne legyél telhetetlen!

Ha csak igaz barátokkal bratyizna, közben meg zsíros kenyérből se laknátok jól, akkor meg az lenne a bajod.

Örülj, hogy elvégzi helyetted a piszkos munkát.

Próbáld meg kicsit értékelni, mit csinál!

Indulj ki a saját érzéseidből, milyen indulatokat váltott ki belőled az a nagyképű csürhe.

Milyen erősnek kell lennie ahhoz, hogy azt hosszútávon, nap mint nap csinálja!

Ezt egyébként egészséges esetben a párok úgy szokták megoldani, hogy támogatják egymást, úgyhogy megbecsülésed jeléül legközelebb akár ki is bírhatnál pár órát a se.ggfejekkel balhé nélkül.

Éppen elég meló neki felépíteni egy ilyen kapcsolatot, amit annyival értékelsz, hogy 3 perc alatt tönkreteszed.

Erre szokták mondani, minek ellenség, ha ilyen párja van az embernek...

2014. máj. 24. 16:53
 12/18 A kérdező kommentje:

Én mint ellenség, ez szép....úgy mondod, mintha ismernéd a körülményeket.

Nem tartom magam ellenségnek, mivel minden nap megfőzöm nekik az ebédet ügyelve a fehérje-szénhidrát-zsír optimális arányára, kiporciózom az adagokat, hogy napi 5x tudjon enni, összekészítem az edzései után a táp.kiegészítő kombóját. Mindezt, hogy jó formában érezze magát.

Az életemet is átvasalom, azért, hogy minden nap szépen vasalt inget vehessen fel.

Ezek mellett a saját életemet is építem, hiszen férfias szakmát választván, napi szinten meg kell küzdenem azért, hogy szakmailag elismerjenek, és a pozíciómat ne a szép pofimnak tudják be.

Mindezek fényében, én maximálisan támogató partner vagyok, mert én nem a bájolgást, szépelgést választottam feladatomul, hanem az megszokott életéhez adom a szükséges alapot.

2014. máj. 24. 17:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Az hogy valaki normálisan, barátságosan viselkedik ismerősökkel, az nem bájolgás, hanem az elvárható viselkedés.

Nem hordok le senkit, aki éppen nem szimpatikus. Nyilván nem ő lesz a legjobb barátom, nem fogom dicsérgetni, de attól még tudok vele dolgozni és normálisan viselkedni.

Azzal meg csak lejáratod, ha ilyen munka jellegű összejöveteleken kiosztod az ismerőseit.

2014. máj. 24. 18:55
 14/18 A kérdező kommentje:

Egy, nem munka jellegű összejövetel volt.

Kettő, ha valaki egy sarkalatos véleménye van, annak el kell azt is fogadnia, hogy mindig lesz egy ellenkező vélemény. Egy beszélgetés vélemények cseréjéből áll. Azt, hogy az illető nem tudja elfogadni, hogy én nem esek hanyatt egy nettó 350.000 Ft-ot fizetéstől, az már nem az én bajom.....

2014. máj. 25. 14:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Honnan veszed, hogy aki emberileg egy nulla, az szakmailag is az?

Egy ellenszenves, beképzelt, de szakmailag a toppon levő emberrel is lehet kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani. A párod szakmát tanul, szakmai kapcsolatot szerez, a másik fél pedig emberi értékeket.

2014. jún. 18. 00:41
 16/18 anonim ***** válasza:

"én nem esek hanyatt egy nettó 350.000 Ft-ot fizetéstől, az már nem az én bajom"

Hát attól ne is ess hanyatt, mert nem komoly összeg!

2014. jún. 18. 01:10
 17/18 anonim ***** válasza:

Velük kell barátkozzon.

Barátod jól teszi.

Figyelj ahol sikeres ember van ott a zsé,és ezt ő vágja.

Hidd el lehet bunkók de tőlük tanul,ezt el kell fogadd.

Mert lehet barátkozni senkikkel akkor majd ehettek zsíros kenyeret meg lakhattok egy panelba.

Így meg majd lesz egy dúsgazdag sikeres párod akivel odamentek azt tesztek amit csak akartok.

2014. jún. 19. 22:13
 18/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm szépen a korrekt választ!
2014. jún. 20. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!