Fiatal lányként lehetne belőlem magánnyomozó?
A saját életemben nagyon szeretek kutakodni, nyomozni az emberek után, és azr vettem észre, hogy van is tehetségem hozzá, apró információkból össze tudom rakni a képet.
Érdekel ez az irány, utánaolvastam, és OKJ-s képzésen lehet ezzel kapcsolatban tudást szerezni, de sok volt rendőr lesz magánnyomozó, így nagy hátránnyal indulnék, mivel egyrészt lány vagyok, másrészt fiatal, tapasztalatlan, harmadrészt kapcsolataim sincsenek a rendőrséggel. Mégis nagyon szeretném megpróbálni, szerintetek? :/
Attól még, hogy tehetséged van a szarkeveréshez, nem lesz belőled magánnyomozó. Az azért nem ebből áll.
Mitől érzed magad olyan tehetségesnek? Mert kiderítetted, hogy a pasidnak van egy másik facebook profilja? Vagy megtaláltad a barátnőid fényképét napiszaron?
Menj fodrásznak, ott is hallasz elég pletykát és szart keverni is lesz lehetőséged! :)
Ja, és mielőtt azt hinnéd, nem azért nem menne, mert fiatal lány vagy... :) Én is úgy kezdtem.
jól mondod, a magánnyomozók többsége nyugdíjazott nyomozó.
de fontos az is, hogy ne legyen a megjelenésed feltűnő.
ez hivatás és nem szakma. itt nem csak megcsalásos esetekről van szó, hanem komolyabbakról. gyakran kockázatos a dolog, ha fontos információhoz kell hozzá jutni. ez inkább a kemény férfiak területe. szerintem nem nőnek való.
nőként max megcsalásos ügyekkel, illetve eltűnt személyek keresésével bízhatnak meg
Az egy dolog, hogy te tehetségesnek tartod-e magad, az meg egy másik, hogy valóban az vagy-e.
De én azt mondom, hogy vágj bele, valósítsd meg önmagad, ha tényleg erre vágysz.
Üdv Nancy Drew! :D
Mindenki annak tanul aminek akar...Ha ez az álmod, rajta.
De komolyan venném amit 4es mondott - akkor vágj csak bele, ha nem szégyelsz "mocskos"/testi épségre veszélyes dolgokal foglalkozni (ahogy nyilván ne menjen állatorvosnak mondjuk, akit kikészít, hogy állatokat kell elaltatni, meg vérrel/belekkel dolgozni).
A nem (f/n) szerintem kevésbé releváns, nők nőkhöz lehet nagyobb bizalommal fordulhatnak...Az már annál inkább, hogy mivel teljesítménybérezésben vagy mint magándetektív, a piac se nagy, ha rendszeres fix fizetésre vágysz nem biztos hogy ez a jó ötlet.
Mondjuk nem tudom - OKJ? 2 év tanulás után még messze állsz tőle hogy végezni is tudd a szakmát...Inkább próbálj e-mailt írni valamelyik nyomozó irodának, érdeklődd meg, hogy náluk mi az általános elvárt előélet/ismeret/tapasztalat. Ebből már kaphatsz egy pályaképet, aztán eldöntheted, hogy végig akarod -e azt csinálni vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!