Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell annyi hibát elkövet...

Miért kell annyi hibát elkövetnünk és rossz dolgokat átéljünk, hogy tudatunkra ébredjünk?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 25. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Tudod, okos ember más kárán is. Én több tucat kellemetlenséget elkerültem, mert mások már beleléptek előttem (helyettem?). Természetesen van olyan, amivel saját magunkat kell szivatnunk, de ezek száma kis körültkintéssel és nem érzelemirányított döntéshozatallal nagyban redukálható.

Azért függ ez attól is, mennyi útravalót kapunk a szülőktől. Az ő dolguk sem egyszerű: a túl sok sem jó, de a túl kevés sem.

2014. ápr. 25. 14:26
 2/4 anonim válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

Kissé közhely, de sorsunkat nem kerülhetjük el...

Nagyban segít ha tapasztalt, jóakaratú emberekre hallgatsz.

Ha olvasol életrajzokat, sok okos ember bölcs mondásait megérted és alkalmazod.

De a szándékos és rossz indulatú emberek miatti csalódásokat nem kerülheted el. Sajnos az élet nem mindig a mi jó szándékunk szerint alakul, ezért át kell esni cél átirányításokon -mint a GPS-nél, újra tervezés- csak ezek az esetek érzelmileg nyomot hagynak az ember lelkivilágában. Jobb ha ilyen mondásokkal felvértezed magad:"...ami nem öl meg az erősebbé tesz"

Legyenek reális életcéljaid. Nagyok a jövőt illetően, és kisebbek a mindennapi tevékenységeidhez. Így mindig célirányosan tudod irányítani az életedet, akár tanulásról van szó, akár munkáról, pihenésről vagy szórakozásról. Mindig tudatos légy önmagaddal. Amit el kell végezni azt ne halogasd, de a pihenést, a kikapcsolódást -boldog élményszerzést- se tagadd meg magadtól. Hidd el, ha megtanulod helyes módon figyelni az embereket -nem kritikusan, ha nem érdeklődéssel- megtalálod önmagad részére is a legjobb megoldást hogy a legkevesebb rossz dolog érjen.

A hibákból is lehet tanulni, de hibák átélése nélkül is lehet bölcsességhez jutni!

2014. ápr. 25. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért kell mert az ember direkt hülye akart lenni, és a nehezebb utat akarja járni. Megtehetné, hogy egyszerűen, élje az életét, de inkább bonyolít, és ahol több a hibázási lehetőség, ott többet is fog hibázni.
2014. ápr. 25. 17:10
 4/4 Melinda68 válasza:

Felejtsd el az előttem válaszolók válaszát. Teljesen másra válaszoltak és a te kérdésed megfogalmazása sem az igazi.

"Megvilágosodás=tudatra ébredés=tudatosság. A megvilágosodás tehát egy tudatosodási folyamat, tudatra ébredés, felébredés. Az eddig tudatalattidban lezajló és általad irányíthatatlan, illetve nem ismert események, folyamatok tudatossá válnak. Felkerülnek a tudatba. Megismered, elfogadod és adott esetben tudod befolyásolni őket. A lényeg azonban a tudatosodás. Ez elsősorban a minket irányító nagy törvények tudatos megismerését jelenti. Már nem csak történnek veled az események, hanem tudatában vagy annak, hogy mi történik."

Ehhez nem kell hibákat elkövetnünk és rossz dolgokat átélnünk...

2015. febr. 27. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!