Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek mi számít megalázó...

Szerintetek mi számít megalázónak?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem, hogy mi is a megalázás. A beszólás? De azt nem veszik komolyan aki értelmes. A megverés? De azt csak a primitívek eszköze. A kihasználás? Az ilyesmi a másikat minősíti. Akkor mégis mi? Mi a véleményetek?
2014. ápr. 24. 12:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szerintem ez a megalázás nem is létezik. Ez is csak valami kialakult társadalmi anomália azért, hogy aki egy suta bunkóként jön világra, az is úgy tudja érezni, hogy valamilyen szinten "kiegyenlíti a számlát" azzal, hogy másoknak beszól. Szóval szerintem ezt csak beképzelik az emberek.
2014. ápr. 24. 13:04
 12/20 anonim ***** válasza:

Akkor ért téged megaláztatás, ha a történtek miatt szégyen érzeted támad.

Verbálisan és fizikailag is kivitelezhető.

2014. ápr. 24. 13:19
 13/20 anonim ***** válasza:
8-as:Ha sokak előtt mondanak rád ilyet,ők nem feltétlenül tudják hogy nem vagy pl tényleg lúzer,szóval megalázó,még akkor is ha te tudod hogy milyen ember mondta,és hogy nincs igaza.De lehet te nem éreznéd megalázónak,nyilván van ilyen is.
2014. ápr. 24. 14:25
 14/20 A kérdező kommentje:
De ha valaki nem ismer és más mégis befolyásolni tudja a véleményét rólam, akkor vagy hülye, vagy nem is igazán érdeklem őt, és emiatt elfogadja azt a véleményt. Szerintem nem nehéz rájönni, hogy mi a sározás és mi nem. Szóval én ezt se tartom megalázásnak. Ez inkább kétszínűség, de ez sem engem minősít.
2014. ápr. 24. 14:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem megalázó elfogadni valamit, amiért nem adunk cserébe semmit. Megalázó úgy viselkedni, ahogy társaink nem várnák. Megalázó, ha olyan helyzetbe kényszerülünk, ami számunkra szenvedés.
2014. ápr. 24. 14:55
 16/20 A kérdező kommentje:
Én azt tartom megalázónak, amikor mások meg akarnak alázni másokat.
2014. ápr. 24. 14:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Na akkor Te is találtál valamit, amit mégis csak megalázónak tartasz.

Nekem például megalázó élmény, amikor a kicsi mellem miatt beszólnak, és cikiznek. De túl lehet jutni rajta.

Sokkal inkább fáj, amikor a lelkembe gázolnak. Pl: én megalázónak éreztem, h ha valaki, aki állítólag szeret, és szeretek bizonyos emberek előtt letagad, és azt hazudja, h nem ismer.

a megalázottság személyre szabott, van akiről minden lepörög, van aki lelkizik. Na meg vannak a szadista hajlamúak, akik ezen utóbbiakat megtalálják, és "meg próbálják" a sárgaföldig alázni, ez okoz örömöt nekik.

Abban nagyon igazad, van, h ez őket minősíti, de a másik életét tehetik tönkre.

Még két példa:

Általános iskolában volt egy lány, valaki el kezdte piszkálni, h büdös, (kicsiként az is volt, mert a szülei elhanyagolták), aztán ahogy nőtt, hiába adott magára, már a nagyobb fiúk is rászálltak, és senki nem védte meg ( a tanárok, és a szülei sem). nem voltak barátai, és ez ment 8 éven keresztül. és a tíz éves osztálytalálkozón derült ki, h annyi megaláztatás érte, h rendszeresen jár pszichológushoz, de még mindig nincs jól. (Na ez nyílt megalázás)

Rejtett megalázás, amin csak a megalázó élvezkedhet. Volt egy esetem, h együtt ebédeltem a szeretőmmel (vess meg érte), és felhívta a párja, megkérdezte, h mit csinál: erre ő: éppen ebédelek a barátnőmmel, mert az előbb szeretkeztünk, és nagyon megéheztem...Szegény nő csak nevetett, de ha tudta volna, h mi folyik, biztos nagyon megalázónak érezte volna. Ezután ott hagytam a pasit, mert undorító volt ahogy megalázza a nőket, és biztos engem is.

Úgy érzem, h akinek arra van szüksége, h megalázzon másokat, annak kisebbségi érzése van, és csak így tud erősnek tűnni.

2014. ápr. 24. 16:14
 18/20 A kérdező kommentje:
Hát igen, az utolsó mondatoddal egyetértek. És pont erre értettem, hogy én azt tartom megalázónak, ha valaki ezen a szinten van. Ha másokat akar alázni, azzal csak azt mutatja meg, hogy mennyire silány ember. És ez valóban gáz. De az, hogy valakinek beszólnak, vagy ilyesmi, azt személy szerint nem tartom gáznak. Maximum azt is a beszóló részéről.
2014. ápr. 24. 17:17
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, csak aki ezen a szinten van, az nem sérül, nem bántja a saját türhő viselkedése, viszont akit megaláz, az hiába "normális", mégis sérül...

Kevesen tudják úgy látni a dolgokat, mint Te, h azt is nézed, h kitől kapod a kritikát.

2014. ápr. 25. 08:16
 20/20 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez elég nagy baj. Én úgy gondolom, hogy az a normális, ahogy én látom a dolgokat és bevallom, hülyének nézem azokat, akik máshogy látják. Egyszerűen annyira nyilvánvalónak tartom, hogy nekem van igazam, pedig el kellene fogadnom, hogy a "normális" kifejezés nem mindenkinek jelenti ugyanazt. Ezzel csak az a probléma, hogy kezd olyan érzésem lenni, mintha ma Magyarországon, az én felfogásomnak a szöges ellentéte lenne a "normálisnak" tartott. De remélem ezt csak én érzem rosszul...
2014. ápr. 25. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!