Szerintetek mi számít megalázónak?
Akkor ért téged megaláztatás, ha a történtek miatt szégyen érzeted támad.
Verbálisan és fizikailag is kivitelezhető.
Na akkor Te is találtál valamit, amit mégis csak megalázónak tartasz.
Nekem például megalázó élmény, amikor a kicsi mellem miatt beszólnak, és cikiznek. De túl lehet jutni rajta.
Sokkal inkább fáj, amikor a lelkembe gázolnak. Pl: én megalázónak éreztem, h ha valaki, aki állítólag szeret, és szeretek bizonyos emberek előtt letagad, és azt hazudja, h nem ismer.
a megalázottság személyre szabott, van akiről minden lepörög, van aki lelkizik. Na meg vannak a szadista hajlamúak, akik ezen utóbbiakat megtalálják, és "meg próbálják" a sárgaföldig alázni, ez okoz örömöt nekik.
Abban nagyon igazad, van, h ez őket minősíti, de a másik életét tehetik tönkre.
Még két példa:
Általános iskolában volt egy lány, valaki el kezdte piszkálni, h büdös, (kicsiként az is volt, mert a szülei elhanyagolták), aztán ahogy nőtt, hiába adott magára, már a nagyobb fiúk is rászálltak, és senki nem védte meg ( a tanárok, és a szülei sem). nem voltak barátai, és ez ment 8 éven keresztül. és a tíz éves osztálytalálkozón derült ki, h annyi megaláztatás érte, h rendszeresen jár pszichológushoz, de még mindig nincs jól. (Na ez nyílt megalázás)
Rejtett megalázás, amin csak a megalázó élvezkedhet. Volt egy esetem, h együtt ebédeltem a szeretőmmel (vess meg érte), és felhívta a párja, megkérdezte, h mit csinál: erre ő: éppen ebédelek a barátnőmmel, mert az előbb szeretkeztünk, és nagyon megéheztem...Szegény nő csak nevetett, de ha tudta volna, h mi folyik, biztos nagyon megalázónak érezte volna. Ezután ott hagytam a pasit, mert undorító volt ahogy megalázza a nőket, és biztos engem is.
Úgy érzem, h akinek arra van szüksége, h megalázzon másokat, annak kisebbségi érzése van, és csak így tud erősnek tűnni.
Igen, csak aki ezen a szinten van, az nem sérül, nem bántja a saját türhő viselkedése, viszont akit megaláz, az hiába "normális", mégis sérül...
Kevesen tudják úgy látni a dolgokat, mint Te, h azt is nézed, h kitől kapod a kritikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!