Mit tudok tenni, hogy ne érezzem ezt folyamatosan?
18 éves vagyok,és még 17 évesen kezdtem el a jogsit.Az első kresszvizsgámon tavaly augusztusban megbuktam(1 pont kellett volna),de 1 héttel később a második kresszvizsgámon átmentem.Aztán az első forgalmin is megbuktam,és aztán abbahagytam,mivel idén érettségizek.
Na,de!Nagy gyengém a matek.Rengeteget(!) gyakoroltam,eddig 13 érettségit(!),igen,13 darabot(!) VÉGIGcsináltam,azért,hogy biztosra menjek a kettesért.Mindig meg lett a kettes minden próbaérettségi során.Az élesben összesen 34 pontom lett,ezt a matektanárom javította,aki mindig biztatott,és bízik is bennem,bízik abban,hogy átmegyek.Azt mondta,hogy szánjam rá egy feladatsorra a teljes 3 órát,és kíváncsi,hogy úgy megírom-e a 3-ast(a 40 pontot).Mert mondtam neki,hogy én 2 óra alatt végzek mindig a feladatsorokkal.1 feladat általában kiesik,mivel a szabályzatban is ez van,hogy a 16,17,18-as feladatok közül csak kettőt kell megcsinálni..stb.És én mindig a szabályzat szerint teljesen pontosan javítok magamnak.
Egyszer 25 pontosra javítottam(2013-as májusit),és odaadtam a matektanáromnak,hogy legyen szíves nézze át,hogy jól javítottam-e..stb.És ő képzeljétek el 35 pontosra javította.
A gondom az,hogy MÉG ÍGY IS NAGYON FÉLEK ATTÓL,HOGY mi lesz,hogy átmegyek-e.
És én arra is gondoltam,hogy ez az egész hatalmas félelem a két kudarcom miatt van(a forgalmis,meg a kresszes miatt),
és csak reménykedek abban,hogy nem egy rossz megérzés ez az egész.
A középiskolában az első évben egy másik tanár tanított minket,akinél az első félévben kettes voltam,a második félévben lezárt hármasra,majd elment az iskolából.Aztán 10.-től kezdve tartottam a hármast,most pedig év végén nem tudom,hogy hányas leszek,mert holnap írunk egy dolgozatot,amire 35 feladat(hosszú) van feladva.Na,most ezek a feladatok annyira nem mennek nekem,néha az a baj,hogy nem tudom elkezdeni,máskor meg az,hogy elkezdem,de folytatni nem tudom.(érettségi szintű feladatok,Gerőcös feladatgyűjtemény)
Szóval szerintetek mennyire jogos a félelmem?Remélem semennyire..már most is remegnek a kezeim ezt a kérdést kiírva.:(
Nagyon rosszul érzem magam.Az a baj,hogy a többi tantárgyra alig tudtam tanulni,a tételeket is alig írtam ki(bár a történelemhez 5 tétel hiányzik már csak),és hát nagyon leblokkol a félelmem.
Nagyon szeretnék az írásbelin még átmenni matekból,én nem akarok szóbelizni!
Aki elolvasta:köszönöm.És a normális válaszokat is előre köszönöm.
18/L
Köszönöm ezt a részletes választ,értékes volt ez is!
Várom még a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!