Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogyan reagáltok egy mosolyra?

Ti hogyan reagáltok egy mosolyra?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, ki hogyan viszonyul a mosolygós emberekhez.

Tudom, hogy manapság mindenkinek annyi gondja van, stresszesek vagyunk és lehet rossz napunk is éppen. De nem is azokra gondolok, akiknek folyton fülig ér a szájuk. Inkább arra, hogy ezzel feldobhatjuk a másik személy napját.

Mondjuk üzletben, kedves gesztus rámosolyogni az eladóra, akár a pult másik oldalán ugyan így, vagy tömegközlekedésen, utcán, bárhol, bármilyen más élethelyzetben, mert nem kerül semmibe és talán picit javít a hangulatunkon is.

Mit gondoltok?

2014. ápr. 16. 19:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen mosoly. Ha kedves és őszinte, akkor visszamosolygok (ez van az esetek döntő többségében). Namár most, más a helyzet a fanyar, a szarkasztikus, az erőltetett (stb) mosollyal.
2014. ápr. 16. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Az hogy mi a f.@szt akar.
2014. ápr. 16. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Én általában sokat mosolygok (mások szerint túl sokat :DD) Szóval én legszívesebben fülig érő vigyorral viszonoznám. Persze ez kicsit ijesztő, úgyhogy szimplán visszamosolyognék :) Amúgy ez tök aranyos gesztus:))
2014. ápr. 16. 20:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Én utálom, idegenek mit vigyorognak rám...

Múltkor is kint edzettem ilyen fitnesz parkban, erre jön az ember, és vigyorog rám, de úgy, hogy majd nekimegy a fának úgy vigyorog, nem néz előre... pfff

2014. ápr. 16. 20:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem erőltetett, akkor rám is jó hatással van. Van olyan ismerősöm, aki szinte egyfolytában mosolyog, semmi bajom nincs ezzel sem, de pl. én nem szoktam csak úgy, ok nélkül mosolyogni, nem vagyok olyan típus.
2014. ápr. 16. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Az attól függ. Ha például az eladó mosolyogva köszön, vagy egy ismerős az utcán, vagy ha valaki véletlenül fellök vagy rálép a lábamra, és bocsánatot kér egy mosoly kíséretében. Legutóbb a buszmegállóban egy évfolyamtársam aranyosan mosolygott rám meg integetett. Az egy kedves gesztus volt.

Vannak viszont olyan helyzetek, ahol kicsit sem tetszik. Ha mondjuk egy idegen felnőtt férfi bármiféle ok nélkül csak úgy elkezd rám vigyorogni. Az kifejezetten felidegesít. Csak ne vigyorogjon rám, ne is nézzen, tudom mire gondolnak ezek ilyenkor, főleg nagyvárosban, mondjuk a buszon vagy metrón...

2014. ápr. 17. 13:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Vegyesek a válaszok, lehet, kissé félreérthető voltam. Én magam is nő vagyok, nem a csajozós, végigmérős, hm, jól nézel ki vigyorra gondoltam. :)

Magára a gesztusra a másik ember felé. Mint a köszönés, vagy a tiszteletadás. Bár ez utóbbiakat sem tesszük meg mindenkivel, csak bizonyos határokon/körökön belül. Sajnos vagy nem, ki hogy érzi. Remélem értitek.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2014. ápr. 17. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!