Szerintetek ez az életmód hova vezet? Egyáltalán baj ez így?
Mindig is nagyon stresszes típus voltam, már egészen kis koromtól kezdve, akár egy kis dolgozat miatt is, és emellett a szerelmi életem gyakorlatilag non stop lefoglalja a gondolataimat, meg még néhány dolog, mindig van valami aktuális nagy tervem és arra megy el minden időm... és tényleg állandóan pörög az agyam mindenen nagyon intenzíven, aludni is alig szoktam, hajnalig ébren vagyok, egyetemre se tudok nagyon koncentrálni...amiatt pánikbetegséget is diagnosztizáltak anno, akkor úgy döntöttem visszafogom a dolgot és nem problémázok rajta annyit, így persze nem megy már olyan jól.
Az utóbbi időben viszont ha tanulnom kell mondjuk egy vizsgára, akkor megiszom közben kb 2 sört, és onnantól csak arra figyelek, kiesik a többi zavaró gondolatom. Vagy ha nagyon rossz kedvem, akkor is, és máris elmúlik a feszültség, az alvási problémák is megszűntek, elég egy pohár bor lefekvés előtt és egyből el tudok aludni, máskor hiába volt bármilyen gyógynövény vagy nyugtató tea,napközben sportolás, meg minden létező tippet kipróbáltam ami erre van.. úgyis órákig forgolódtam (és ez ment minden egyes éjjel éveken át).
Tudom, hogy ez így nagyon alkoholistásan hangzik, valószínű az is, de ti hogy látjátok, összességében nem ez a kisebb gond, ha azóta látványosan javultak az eredményeim (korábban állandóan elbuktam tárgyakat, sokszor zh-kra már be se mentem, mert nem is érdekelt..), tudok aludni, és nem vagyok állandóan ideges és nem agyalok felesleges dolgokon?

Az a baj,h sztem mindkét előttem szólónak igaza van.
Az a veszély,h. hozzászoksz...és egyre több kell majd...
Ha már esetleg végzős vagy akkor,egyetem után,egy jó erős akarattal talán abbahagyhatod (ezt a viselkedést)
Illetve csökkentheted az "adagod" vagy az alkalmak számát.
Talán...

Az alkohol majdnem olyan erős stresszoldó, mint a Xanax. Nem múlik el tőle a probléma, csak elfedi, és ha elmúlik a hatás, újra ott a stressz. Nem bontod le a falat, csak minden alkalommal átugrod.
Ne erőltesd. Idővel magával ránt, és szinte lehetetlen leszokni, hiszen mindig ott lesz a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!