Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik a jobb életmód?

Melyik a jobb életmód?

Figyelt kérdés

Van általam 2 felvázolt "életmód"(legalábbis annak nevezem),de lehet akár életfelfogásnak is hívni.

Az egyik:

-Jó anyagi helyzet,

-Egy vagy több gyerek,

-A kultúrát hangsúlyozó nevelés(a tanulás fontosságának hangsúlyozása az iskolában,szakkörökre való beíratás),

-Karácsonyra kevesebb játékot vesznek a gyerekeknek,inkább könyveket,

-A szeretet kevésbé való kimutatása(de végülis kimutatják),

-Márkás ruhákban járatják oviba,iskolába a gyerekeket,

-Értelmiségi pályára szánják a gyerekeket(arra is terelik őket-már ha tudják),

-Sokszor elviszik a gyerekeket autóval(még akkor is,ha a gyerekek eltudnának jutni a közeli iskolába,óvodába),

-Értelmiségi pályán vannak a szülők is,

-Fontos számukra az egészséges életmód,

-Sokat kirándulnak,mennek programokra együtt vagy éppen a gyerekek nélkül,

-Vagy megjelenik a vallás,vagy nem.

A másik:

-Közepes anyagi helyzet,

-Egyszerűbb életkörülmények,kevesebb luxuscikk,vagy éppen nem olyan minőségben jelennek meg ezek a termékek,

-Őszinteségre,tisztességre,élni tudásra való nevelés,

-A gyereket engedik hamar önállósodni,

-Ritkábban járnak el kultúrprogramokra a gyerekekkel,inkább állatkertbe,moziba,strandra mennek,

-Egy vagy több gyerek,

-A vallásosság szintén vagy megjelenik,vagy nem,

-A szülők nem vagy kevés szakkörre íratják be a gyerekeket,nem hordják el őket fellépésekre,

-Az iskolába,óvodába(nagycsoporttól) egyedül mennek a gyerekek,és onnan egyedül jönnek haza,

-Kevés vagy éppen elég szeretetet kapnak.

Én a második típusú családban élek,de ismerek olyat is,aki az első típusúban él.Hogy mi a jobb?Folyamatosan változik a véleményem,és nem tudok rámutatni,hogy melyik a jobb.

Mert ha az első típusú családban a gyerekek maximalistának vannak nevelve,akkor azok a gyerekek lehet,hogy felnőttkorukra gazdagok lesznek,de nem gondolom,hogy a pénzhez boldogság is jár.

Viszont a második típusú családban az anyagi helyzet miatt kevés lehetőség van egészségmegőrzésre(úgy gondolom,hogy spórolnak az egészséges kajákon..stb(Nálunk sajnos ez így van),és a szereteten is spórolnak a "kedves" szülők.

Úgyhogy tehát itt a kérdés:melyik a jobb,és te miben élsz?

2014. febr. 1. 20:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Első
2014. febr. 1. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
A 3. a legjobb, amelyben nincs se házasság, se gyerek!
2014. febr. 1. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, az első típusú családban élek, de azért néhány pont nem igaz ránk. Elsőnek ebbe a közepes meg jó anyagi helyzetbe kötnék bele, szerintem ez nem attól függ, hogy valakik értelmiségiek-e, például édesanyám négydiplomás tanár, nem mondhatod, hogy sokat keres, de azt se, hogy keveset tanult. A másik - bár ez inkább személyesen csak a mi családunkra igaz, legalábbis az ismeretségi körömben - nálunk soha nem volt szokás, hogy autóval hordtak minket valahova, mármint persze ha ráért valamelyik szülőnk, nekünk sietni kellett, rossz volt az időjárás, akkor igen, de alapvetően azon a véleményen voltak (vannak) a szüleim, hogy az is mozgás, ha ennyit gyalogolunk, meg mennyire szennyezzük vele a környezetünket, a benzinpénz mennyire felesleges kiadás - pedig mindig úgy láttam, hogy ennél sokkal feleslegesebb dolgokra is sokat költünk. Viszont az is igaz, hogy ők is gyalog-biciklivel indulnak neki kosztümben-öltönyben a munkahelyüknek.

Amivel még nem értek egyet, szerintem nem szánják a gyerekeiket feltétlen értelmiségi pályára. Mi négyen vagyunk, és mondjuk három kisebb testvérem van, akiknél még nem tudhatjuk, mi lesz belőlük, de pl. az idősebbik öcsémet nem egyetemre szánják, mert annyira lusta, hogy ha fel is vennék, rögtön kiesne. És ezzel a szüleink tisztában vannak.

Szerintem igazából semelyik nem ideális. Engem például nagyon zavar, hogy a legtöbb dologban ennyire nem hagynak önállósodni, kisebb koromban meg rengeteget szenvedtem azzal, hogy hangszeren kellett tanulnom, pedig tényleg semmi tehetségem hozzá. Viszont a második kategóriában is van olyan, amit nem tudnék elviselni, például nekem már kiskoromban többórás unalmat jelentett a strand vagy az állatkert.

Viszont már alapvetően nem igaz, hogy így fel lehet osztani két típusra az embereket, például tök sok embert ismerek, akik nem jó anyagi helyzetből jöttek, a szüleik nem értelmiségiek, viszont értelmesek, és a gyerekeiket kultúrprogramokra hordták, inkább könyveket vettek nekik, szakkörökre íratták be őket.

2014. febr. 2. 20:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Olyat is láttam,de miután csak a fényűzés elkezdődött..akkor akart feljebb lépni a nő..(értelmileg is).
2014. febr. 4. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!