Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kifogásolják a stílusomat,...

Kifogásolják a stílusomat, csípős megjegyzéseim miatt, amivel bántok, és a bocsánatkérés, eső után köpönyeg. Mit tegyek, az elszámolok 10ig, nem működik, nekem ez a reagálás olyan, mint a levegővétel, ha irányomba bántást érzek?

Figyelt kérdés
Folyamatosan szenvedek ettől, pedig "csak" védekezem, amikor bántok. Aki velem kedves, soha nem sértettem meg. Őrlődöm, hogy nem vagyok szerethető, pedig mások stílusában én magam látok kifogásolnivalót, de őket elfogadják. Engem nem. A saját testvérem is a fejemhez vágta már a hibámat. Nem is vagyunk jó testvéri viszonyban. Hogyan bújjak ki a bőrömből, amikor én nem látom önmagamat kívülről, de valószínűleg az igazság az, amit a külső szem lát. Nem vagyok rossz ember. Jó vagyok, túl érzékeny,többször kemény, ugyanakkor végletesen érzékeny. Nagyon bánt, ha rájövök, sértő voltam. Én tudok bocsánatot kérni. Tőlem még sajnos, nem kértek. Hasonló problémával küzdők válaszát várom, akik tudják, miről beszélek. Előre köszönöm

#csípősnyelvű
2014. ápr. 13. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: nem visszavágni kell, hanem saját érzéseidet kifejezni: "úgy érzem ezt azért mondtad... megbántottál ezzel, mert... " nem visszasértegetni, az nem vezet sehova.
2014. ápr. 13. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Szard le őket. Csak szard le.
2014. ápr. 13. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen idős lehetsz, de ha majd egy elég intenzív "válaszreakció" érkezik irányodba, valószínű egy életre szóló tapasztalatot szerzel ebben.

Sajnos.

Nem kívánom.

Lehet ez egy társaságbeli kiközösítés, munkahelyek elvesztése, nagydarab agynélküli fizikai "megoldása"

2014. ápr. 13. 14:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan válaszokat kapok. A korban már benne vagyok, és gyomron ütések is megvoltak. Törtek is le a tüskéimből, ugyanakkor más helyen kinőttek. Nyilván folyamatosan alakul az ember személyisége, de önmagamból nem tudok más ember csinálni. Azzal is tisztában vagyok, hogy olyan kérdést tettem fel amire igazából nem lehet egyebet válaszolni, csak azt, amit az utolsó kommentben olvasok. Majd az élet móresre tanít. Volt ideje...de one-ból one maradt, ahogy belőletek sincs több. Igyekszem, aztán, aki nem szeret, akik nem szeretnek, azokat kerülöm.
2014. ápr. 13. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:

" Aki velem kedves, soha nem sértettem meg. "

Akkor miről beszélünk???!!!

Akkor milyen emberek kifogásaival is törődsz?

Mindenek előtt azt nézd meg, ki mondja, ki hoz fel kifogásokat! Ha egy olyan ember, aki ellen neked is van, volt kifogásod, akkor odáig nem is kell föltétlenül elmenni, hogy meghallod, amit mond.

Mivel akkor egy olyan ember, akinek a te értékrended szerint, nincs túl sok jelentősége a véleményének.

Röviden, előbb azt nézd ki mondja, csak utána azt, hogy mit.

Majd ha a másik is megváltozik a te kifogásaidra, akkor érdemes toleranciát gyakorolni, de amíg ezt a dolgot egy irányba akarják kényszeríteni, addig nem éri meg engedni egy nanométert sem!

2014. ápr. 13. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:

" én nem látom önmagamat kívülről,"

Na mondjuk erre a részre azért érdemes rágyúrni!

Enélkül a fentiek is feltételekkel igazak, mert ha nem tudod kívülről nézni magad, akkor nem tudsz objektív véleményt alkotni, csak elfogultat, a saját magad irányában.

Igenis szánjál rá időt, hogy beleképzeled magad a másik helyébe, próbálj a másik fejével gondolkozni, vedd figyelembe az indokait.

Képzeld el, hogy szerepet cseréltek, és azt kapod, amit te adsz!

Ha még így is magadnak adsz igazat, akkor nem éri meg engedni.

De ha fordított esetben őszintén magadba nézve neked is rosszul esne a saját viselkedésed, bizony vissza kell fognod magad.

Az elszámolás 10-ig egyébként nem rossz, csak önmagában hülyeség.

Inkább arra szokj rá, hogy a legelső reakció ne rögtön a beszéd legyen. Pöröghet az agyad egy válaszon, de szánj rá 10 másodpercet, hogy a másik fejével gondolkozol.

És inkább egy eszmecserének fogj fel egy vitát, ne támadásnak.

Ha erre rászoksz, az már elég nagy előre lépés lenne.

2014. ápr. 13. 15:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznos volt, amit írtál!!!
2014. ápr. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!