Mire jó lelkiismeretesnek és tisztességesnek lenni, ha másokat csak a csalás és a dolgok kijátszása érdekel?
Én is pontosan ezt érzem, ezt éreztem egész eddigi életemben, de ha csalsz, vagy puskázol, vagy akármi, azzal csak magadat csapod be. Tisztességesnek lenni sokféleképp lehet, én úgy gondolom, hogy másokkal szemben mindenképp tisztességes vagyok, amíg az illető rá nem szolgált az ellenkezőjére.
Őszintén örülök, annak, hogy vannak még olyan emberek, akiket tisztességre, becsületességre neveltek, vagy ezeket még tartják egyáltalán valamire és remélem, hogy megmaradsz az elveidnél, mert ezek tesznek emberré, ezek emelnek ki a szennyből, ami körülvesz minket. Nem leszünk tőle jobbak másoknál, de legalább nyugodt lehet a lelkiismeretünk. Viszont arra figyelj, hogy ne használjanak ki, mert sokan meg fogják próbálni, de észnél kell lenni és le kell koptatni az olyan embereket.
Csak sok kitartást tudok kívánni és remélem, hogy egy nap a gyermekeidet is ilyen szellemben fogod nevelni, hogy maradjanak még hírmondók legalább és hátha egy szép napon ismét a tisztesség és a becsület nem lesz luxus többé.
uzleti elet:
aki ilyen es u is ossze hoz vele a sors, eselyed ni cs tisztesegesen.
hazugsag nelkul nem fog menni, mondom ezt ugy h nem kenyerem a hazugsag.
de a tisztesseg anno sokba kerult...
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.
(J. A. 1936. nov. - dec.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!