Honnantól nevezhető valaki gonosz embernek?
nem hiszem. Inkább onnantól lehet valakit gonosznak nevezni, ha a célja más emberek tönkretétele, megalázása, bántása, illetve csak a saját pénzét, hatalmát igyekvő egyén, akinek mindegy, hogy hány embert tesz tönkre ez miatt.
Meg nem mindegy, hogy milyen indíttatásból cselekszik.. tehát most hiába tesz jót valakivel, ha ugyanolyan negatív céljai vannak, attól még ugyanúgy "gonosz".
Mindenkinek vannak csúnya gondolatai, amiket talán még szégyell is néha. Ez van, emberek vagyunk, senki sem tökéletes. Szerintem még az se igazán gonosz ember, aki hirtelen felindulásból, vagy muszájból elkövet valamit.
Gonosznak lenni szerintem annyit tesz, hogy az illető hidegvérrel szeret testileg és/vagy lelkileg kínozni másokat, kegyetlenkedni, gúnyolni, megalázni, netán olyan társadalmi törekvéseket támogat, amik kegyetlenek, pusztán azért, hogy mások szenvedjenek. Tömören: aki élvezi a fájdalomokozást.
Ez alapján sok börtönben ülő ember nem igazán gonosz, és sok gonosz ember szabadlábon éldegél vígan...
Hmmm... Jobban meggondolva, ha valakivel kegyetlenül bánnak, az valamennyire mentség arra, hogy válaszként gonoszul viselkedjen, hogy bosszúból ő is pl. megalázó, gúnyos, kárörvendő stb. legyen.
Szóval az igazán gonosz ember az, aki nem is bosszúból gonosz, hanem csak pusztán élvezetből vagy közönyből, és különösen aki ártatlanokat szeret tönkretenni.
Na, jól kielemeztük a kérdést. :) Előző válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!