Hogy változtathatnék azon, hogy ne szóljak be másoknak, ne bántsam meg (baszogassam ok nélkül) a szeretteimet és az ismerőseimet?
Ez nekem is problémám volt. Bár engem mindig jóindulat vezérelt, és sajnos még se esett le azok felé, akik megkapták tőlem a beszólást stb.
Eleinte azt csináltam, hogy inkább nyeltem, ha nem tetszett vmi másokkal kapcsolatosan, mind addig amíg meg nem tudtam érteni, hogy de miért csinálják azt stb. Aztán már ez se segített, és egy ismerőstől hallottam egy mondatot, amitől aztán sikerült változnom. A lényege az, hogy az emberek többsége nem szereti a túlzott őszinteséget, pláne, ha az fájó, nem szeretik, ha tükör van tartva nekik stb. Mivel nem akartam, hogy megutáljon mindenki ezt a gondolat menetet megtanultam elfogadni, és én azóta nem is bántok senkit meg.
Persze ez így eléggé általánosított kijelentés, de visszatart legalább abba, hogy ne bántsak másokat meg, még akkor is, hogyha az igazam van. és nekik lenne segítség.
Hozzá teszem, hogy én hívő is vagyok, Istent is kérem, hogy segítsen ebben.
tényleg a jóindulat lenne a lényeg
másokról jót gondolni
én pl külföldön dolgoztam, rengeteget túlóráztam, hétvégém is alig volt, ráadásul volt, hogy lázasan, betegen, elanyátlanodva, sehol egy társ egy barát dolgoztam, és egy netes ismerkedésnél, arra, amikor írtam, kint dolgozom és hogy nem bízom a netes ismerkedésben, szerintem úgy sem lesz belőle sajnos semmi, mit kapok?
ne tagadd, hogy egy qrva vagy kint.
és az illető, ahogy kérdező sem látja ám magát, ezért írtam most le, tükröt tartva, hátha segít valamit. ha csak nem poén neki a sztori. akkor nem menti meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!