Pszichológiailag milyen okai lehetnek a halogatásnak, ha az nem abból fakad, hogy nem akarja az illető elvégezni az adott dolgot?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy állandóan eltervezek vmit, szeretném elérni, de tényleg nagyon szeretném elérni, el is kezdem végül független attól, hogy sikereim vannak-e abban, félbe hagyom és nem csinálom végig. Olykor simán halogatásból, hogy ráérek, de végül már nem csak amiatt. Elkezdem újra, viszont mire újra elkezdem, addigra szinte elölről kell kezdenem, és megint kezdődik az egész az elejétől, ilyen körforgás jellegűen. Hogy tudnék ebből kitörni? Mi lehet a bajom? Ha nincs is úgy bajom, hogy bírnám magamat rávenni, hogy már pedig csináljam végig, főleg, ha még akarom is?2014. ápr. 7. 21:15
11/14 anonim válasza:
Ismerem ezt, a testvérem szenvedett ilyen szorongásos depresszióban. Először azért szorongott, mert tudta, hogy meg kell tennie valamit - legyen az akár csak annyi, hogy fölkeljen és felöltözzön -, később, mivel nem tette meg, a bűntudattól.
Attól függően kell orvoshoz fordulni, hogy hány éves vagy. A kamaszkorban (a késői kamaszkorban is) ez kinőhető, de előfordulhat, hogy ezzel a jövődre is kiható fontos dolgok mellett mész el.
Helyedben pszichiáterhez - esetleg pszichológushoz - fordulnék...
12/14 anonim válasza:
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a könyveket már el is kezdtem olvasni, az eleje teljesen leír szinte engem. :D Kb. 80%ban igazak rám. Sajnos.
2014. ápr. 9. 11:58
14/14 anonim válasza:
Hallod, ettől én is elszégyellem magam, nagyon-nagyon jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!