Miért kell az embereknek mindig másokkal foglalkozniuk? Miért ütik bele az orruk mások dolgaiba?
Jobb más problémáján csámcsogni, mint a sajátjukkal szembe nézni. Ezáltal sokan többnek érzik magukat a másiknál.
Tehát ha a másik ügyetlenebb, vagy rosszabb, vagy elítélendő dolgot tesz, jó téma, mert kárörvendeni lehet. Ha ügyesebb, okosabb gazdagabb, akkor meg irigységből ki fognak találni valamit, ami által ők maguk többé válnak. Persze csak a saját elképzelésük szerint.
Sajnos a nagy átlag tényleg így működik.
Sajnos a szennylapok, a "valagság show" -k, a lesifotósok is
majdnem kötelezõvé,de köznapivá tették a mások ügyeibe
való durva,aljas beleszólást.Többek között ezért is van az
elszigetelõdés,nehogy a másik tudjon rajtam fogást venni.
Attól függ milyen körülmények között történik. Ha pl. veri a feleségét / férjét. gyerekét, vagy drogozik, vagy lop, csal, bűnöző, igen én is beleszólok. ( Szomszédom gyereke mindig nálunk volt, megkérdeztem miért, azt mondta, hogy mert otthon nem jó, nincs mit enni és verik. Én bejelentettem, egy pár napig nálam volt [ az apja fenyegetett, rám támadott,ezért őt börtönbe is zárták ], majd a rokonaihoz került a gyerek, jó helyre. )
Ha nem ilyen történt, vagy nem véletlen, hanem ( kb. 90%-ban ) szándékosan teszi, azért mert:
-az ő problémái rosszabbak és nem mer szembe nézni velük
-ebben leli örömét
-irigy, féltékeny
-okoskodik
-irányítani akar ( ez a legritkább, viszont ez lehet véletlen, hogy jó útra akar terelni, de inkább éli a saját és a másik életét is, mert hogy ezt így, ezt úgy, és itt a legkönnyebb átesni segítségből mások életébe beleszólásra ).
A média nagyon sokat tett az ügy érdekében.
A kis emberek más emberekről beszélnek
A átlag emberek a saját életükről beszélnek
A nagy emberek az álmaikról, céljaikról beszélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!