Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kezdek elsekélyesedni. Ebből...

Kezdek elsekélyesedni. Ebből hogy lehet visszajönni, úgy, hogy közben meg is tartok a mostaniból valamit? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Régebben minden nap olvastam, ha leültem tanulni oda tudtam figyelni, viszont semmi önbizalmam nem volt.

(18 vagyok)

Aztán elkezdtem sportolni(mondjuk sosem voltam duci), figyelni az öltözködésre, stb., és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Még mindig nem tudom elhinni. Ezért még jobban elkezdtem odafigyelni, hogy úgy érezzem megérdemlem a dicséretet, mert én még mindig legtöbbször nem azt látom a tükörben, amit szeretnék.

Odafigyelek az emberekre körülöttem, most már sok barátom van, nem is ezzel lenne a probléma. Hanem most már képtelen vagyok akár egy könyvet is elolvasni, a tanulásra is nagyon nehezen szánom rá magam, és képtelen vagyok koncentrálni. Ha valakit megkérdeznénk, nem mondaná hogy egy hülye p.ics@ vagyok, mert nem úgy viselkedek/neveltek, de azt érzem egyre inkább afelé hajlok.

(csak egy példa: tegnap leültem tanulni a történelem dolgozatra. 1 oldalt kb 3szor kellett elolvasnom hogy megértsem, mert képtelen voltam odafigyelni.)

2014. márc. 18. 17:24
 1/1 anonim ***** válasza:

Előfordul ilyen, hogy az embernek nem ott jár a figyelme, ahol kéne. Van, hogy hónapokig tartó periódus, de ezt át kell vészelni valamilyen módszerrel.

Nekem is vannak ilyen időszakaim, általában az segít, ha leülök, és akár órákat szánok rá, hogy átgondoljam azokat a dolgokat, amik elvonják a figyelmemet a tanulástól. Ha ez sem segít, akkor hangosan mondom az anyagot, miközben tanulok.

A könyvolvasósdi is dettó ugyanez, van, hogy hónapokig vagy 20 könyvbe is belekezdek, és egynek sem jutok a felénél tovább, mert egyszerűen nem köt le, még egy jófajta, izgalmas könyv sem.

2014. márc. 18. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!