Tanulmanyok, munka Nyugaton - tervezed-e, es ha igen, szeretnél-e visszajönni utána?
Mit gondolsz ebben a temaban jelenleg? Szeretnél-e külföldön élni? És ha igen, vissza szeretnél-e jönni, vagy inkább abban gondolkozol, hogy teljesen kivandorolsz?
Kifejtened roviden miert?
Leginkabb a meg MOn elok velemenye, gonddolatai erdekelnek.
Ha gondolod, légyszi add meg életkorod, és helyzeted(tanuló, dolgozó, frissdiplomás stb) - Igy jobban érthetö milyen élethelyzetböl beszéltek.
38F, Budapest, nemreg visszavandorolt munkakeresö(friss phd)
Sokáig szerettem volna kimenni külföldre, most azonban úgy vagyok vele, hogyha itthon ügyesen csinálom a dolgaimat, kapcsolatokra teszek szert, akkor bőven jól meg fogok tudni élni itthon is. Pedig a társadalom szerint nem egy piacképes diplomát fogok kapni, de én tudom, hogy sikerülni fog. Az igazság az, hogy igen, jól keresnek a külföldön dolgozók, viszont kint az életszínvonal is magasabb. Beszéltem külföldön dolgozókkal és az ezek alapján leszűrt tapasztalataim szerint valaki vagy nagyon megfogja az Isten lábát, vagy ugyanúgy nyomorog.
Szerintem, hogy külföldön valaki igazán sikeres és elismert legyen, nagyon jónak, kiválónak kell lennie a szakmájában.
Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy külföldön mindig idegen lesz az ember, és legtöbbször az alja munkát kapják. Én sem örülnék, hogyha egy jó állást egy ghánai bevándorló kapna meg előttem.
19/L, tanuló
Utolsó, ezt milyen tapasztalatok alapján írod? mennyi idöt vagy/voltál kint mérnökként Angliában?
Ja, és a kérdés, szeretnél hazajönni, ha lehet?
Koszi, ez erdekes!
De kizarolag az eleted szakmai aspektusarol irtal, ami termeszetesen fejlettebb orszagokban magas kvalifikacioval (is) perspektivikusabb. Azonban mas aspektusok is vannak, ami tapasztalatom szerint kb. 2 eves kulfoldon tartozkodas utan illetve 3x eves eletkor folott talan hangsulyosabbak.
Ha lehet ilyet kerdezni, ma ugy latod, hogy akar 10 ev mulva is szivesen ott lennel?
Szia,
en erettsegi utan mentem kulfoldre, kb 1 eve es eddig egyszerubb fizikai majd irodai munkat vegeztem, most kezdem az egyetemet pszichologia szakon. Itt jobbak a lehetosegek, Mo-n leepitettek a szektort, szinte mindenki a maganszektorba szorult, ezert Mo-n eselyem sem lenne.
20, f, Nemetorszag, ketnyelvuen nottem fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!