A személyiségemet azt én alakítom ki magamnak vagy azt öröklöm a szüleimtől?
65-70%-ban öröklöd, a maradék befolyásolható mindenféle külső tényezők által (iskola, barátok, szülők, tanárok, élmények, stb.).
Jöhet a lepontozás, de ez mára pszichológiai tény.
Jól mondja az első.
Én még kevesebb %-t voksolnék mondjuk a szülői befolyásnak, attól függ ki mennyire lesz tudatos az életét tekintve.
Kérdező: Személyiséget soha nem örökölsz senkitől, csak a személyiséged alapjait, és azt sem mindig a szülidtől, ugyanis létezik olyan, hogy atavizmus: visszaütés a távoli ősökre.
A személysiéged legmélye az a tisztán hozott anyag. Ezt lehet befolyásolni jó vagy rossz irányba neveléssel, a környezet ráhatásával. A szüleid sem feltétlenül befolyásolják a személyiségedet, mert a kicsi gyerek mindig megkeresi magának azt az embert, aki lelkileg a legközelebb van hozzá.
#5-s
erről még nem is hallottam így, tudnál erről ajánlani valami irodalmat, vagy ahol többet lehet erről olvasni?
Pl.:
Bár itt "min. több mint 50%-ról" beszél a szöveg. De rengeteg kutatás, tanulmány született már erről, és a legtöbb 50+%-70% közé teszi az öröklött tulajdonságokat.
Itt is több, mint 50%-ról beszélnek, de más területeken 60-70%-osról is (nem viselkedés, hanem pl. intelligencia és egyéb tulajdonságok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!