Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Boldog ember az aki a kis...

Boldog ember az aki a kis valamiknek is örülni tud?

Figyelt kérdés

Az évek múltával rájön az ember arra, hogy az életben több az adás, mint a kapás. És itt nem csak a fizetésre gondolok.

Én nem azt mondom, hogy az élet jó nagy vakítás, de majdnem.

Tehát maradnak az apróságok. Pl. kenyérillat vagy a madarak a parkban, vagy csak egy őszinte(ének tűnő) mosoly. 42őn túl, férfiként kiélve az életet én ezt már így látom. És Te?

2014. márc. 7. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, sok kicsi sokra megy. Előbb utóbb azt fogod észrevenni hogy az egész életedet boldognak látod. Így tovább :)
2014. márc. 7. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Sokan a Nagy Boldogságot keresik, mikor az kis adagokban, nap mint nap halad el mellettük úgy, hogy észre sem veszik.
2014. márc. 7. 10:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, az olyan ember mindenképpen boldog, s nem keserű, ugyanakkor örömöt tud szerezni annak is, aki örömöt okoz neki, tehát kölcsönös :).
2014. márc. 7. 10:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok, hogy sokkal jobb élvezni az élet apró örömeit, mint folyamatosan a "Nagy boldogságot" keresni.
2014. márc. 7. 11:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Az öröm és a boldogság két külön világ. Az ember sokszor szenvedésében is boldog, és olyan is van, akinek nincs miért boldognak lenni, szenved is elég sokat, és boldog (szándékosan nem írok ilyen badarságot, hogy "ennek ellenére". Aztán kinövik, vagy inkább kicsökkenik. Alapjáraton az ember ilyen. Teszi, amit jónak lát, teljes a tudásszomja, azonnal megtanul mindent, amire csak rávezeti a sors. Aztán megtudja, hogy ennek játék a neve, és csak egy haszontalan időtöltés, és hogy a tudást tanulással lehet elsajátítani igazán. Persze ezt később semmi nem igazolja, de addigra már olyan fontos komolynak maradni, és akkora cink csakis élvezetből ténykedni, hogy hiába lesz hatalmas az eredménye, pozitív megerősítés csak elvétve érkezik.

Boldog ma az, akinek nem számít, hogy tekintenek a napi játékára az okosok, és persze az, aki talált olyan környezetet, ahonnan hiányzik az ész, csak a hozzá hasonló bolondok teremtenek valóban zseniális dolgokat egymás nagy örömére, de még mielőtt bármi öröm támadna, spontán boldogan.

2014. márc. 7. 14:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak az lehet boldog, aki tud az arpó dolgoknak is örülni.

Nekem nem kell sok, hogy jól érezzem magam. Amióta fel merem vállalni, hogy gyerekes vagyok, sokkal jobban érzem magam. Ha kimegyek a természetbe, akkor annyi dolgot megnézegetek, de itthon is állandóan szemlélődöm, mindig van valami, ami lelkessé tesz, pl. az állott tea tetején a szivárványos foltok, a párkányra kitett itatóból iszogató madarak, egy jó zene, de zuhanyozásnál is élvezem, ahogy a meleg víz végigcsurog a testemen. A párom szokta mondani, hogy olyan vagyok, mint a macskák, ők is szinte szemérmetlenül élvezik az életet.

Bár olyan is van, amikor kétségbeesem, és érdekes, hogy ilyenkor mintha még intenzívebb lenne a létélmény, még kézzelfoghatóbb, hogy vagyok. Mintha a boldogsággal nem tudnék mit kezdeni, viszont amikor rossz kedvem van, az sokkal ’kézzel foghatóbb’, azzal van mit tenni, mert változtatni kell rajta. Ez alapján tulajdonképpen minden helyzet jó, bár a fizikai fájdalmat azt nagyon nehezen viselem, de a kis fájdalmak eszembe juttatják, hogy élek, és néha még jól is esnek, fura, de ’otthonosság érzetet’ adnak.

2014. márc. 7. 15:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Én is mindennek örülök és sokkal jobban érzem magam. :)
2014. márc. 7. 16:52
 8/8 anonim válasza:
Szerintem csak az lehet boldog ember, aki a kis dolgokban is megtalálja a szépet, az örömöt, a boldogságot. :)
2014. ápr. 18. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!