Van valami illem szabály a rágógumiból való gömb fújásra vonatkozóan? Hol lehet ezt megtalálni neten?
Igen, van rá illemszabály: ne csináld.
Az emberek általában arra sem szólnak rá aki az orruk alá fingik, de ettől még nem lesz udvarias a dolog.
Fura, hogy eddig mind azt írták, hogy ne csináld, meg idegesít... Én mondjuk ritkán rágózom, de ha mások rágóznak és fújkálnak engem nem zavar. Mostanában már mindenkit minden zavar.
Persze vannak helyek, ahol nem illik, templom, munkahely ( ha irodában dolgozol és ügyfelek vannak nálad ) de a többi..
Most komolyan, miért kéne , hogy zavarjon, ha valaki pl. a buszon csinálja ? Az nem zavaró, ha valaki kegyetlen büdös vagy egyfolytában az idióta zenéje szól a mobilján, persze kihangosítva? Vagy például a mellette ülő barátnőjével viháncol és visítva nevet ? Ezek mellett a rágó annyira eltörpül...
Ennyi erővel sz@rjunk az utca közepére, mert más is csinál valami zavarót...
Ugye érted?
"*Nekomimi*"
Kérdezett az idevágó illemszabályról és válaszoltunk. És bár valóban vannak ennél nagyobb "illemgyilkosságok" azért még nem árt legalább tisztában lenni vele, hogy mikor vagyunk tiszteletlenek másokkal. Más dolog tudni az illemet és néha áthágni és megint más, amikor fogalmunk sincsen róla, csak érezzük a többiek reakciójából, hogy valami nem jó és nem értjük mi a baj.
Szerintem undorító szokás és a hideg futkos a hátamon amikor valaki nyitott szájjal rágózik, csámcsog vagy gömböket fújkál. Ez felnőttkorban különösen visszataszítónak tartom. Ennek ellenére nem szólnék be senkinek, különösen idegennek, inkább úgy teszek mintha nem foglalkoznék vele. Most mégis mit szóljak oda? Hé, undortó vagy, vagy mi, amikor 2 perc után úgyis leszállok a buszról és többet nem látom? Nem fogok emiatt senkivel veszekedni. De véleményem van róla, nem túl szép.
Akinek viszont beszólnék az a párom. Én ezt a csattogtatást hosszabb távon annyira nem tudom elviselni, hogy lenne egy pont amikor ha nem hagyná abba a fejéhez vágnék valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!