Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is szolgalelkűek...

Szerintetek is szolgalelkűek a magyarok?

Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Én szerintem pont az ellentettjük: az is vezető akar lenni, aki még a hátsóját sem tudja egyedül kitörölni.
2014. febr. 22. 16:03
 2/6 anonim válasza:
Igaza van az első válaszolónak. Szerintem is inkább lázadozók, folyton elégedetlenkedők a magyarok, aminek van nagyon jó, és nagyon rossz oldala is.
2014. febr. 22. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző két válaszoló: akkor mivel magyarázzátok, hogy a magyar politikai elit bármit le tud nyomni a magyarok torkán és ez ellen ők nem teszek semmit?
2014. febr. 22. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
A szolgalelkűség és a manipulálhatóság nem ugyanaz. Utóbbiban a magyarok nem maradnak le a többi néptől, de az az igazság, hogy enélkül összeomolna minden rendszer.
2014. febr. 22. 23:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Azért nem tudok egyetérteni a manipulálhatósággal, mert mindenhonnan azt hallom, hogy az emberek panaszkodnak arra, hogy mi folyik ma a politikában, már kb egy olyan ismerősöm, barátom, családtagom vagy kollégám sincs aki kiállna egy konkrét párt mellett és egyikük se akar elmenni szavazni se, mert nincs kire. Nem tudom ez a minta mennyire fedi a mai magyar valóságot. De ha az emberek többsége látja az igazságot, akkor miért tűri továbbra is ezt a kiszolgáltatott helyzetet?

Vagy: habár nem értek egyet a devizahitelesek problémájával, de pl ők konkrétan elég sokan vannak és hiszik azt hogy őket átverték és megkárosították....na és tettek ez ellen bármi erőteljes dolgot?

Más országokban kisebb dolgok miatt is tömegesen vonulnak az utcára az emberek, nálunk még azt is eltűrik, ha a saját pénzüket államosítja a kormány.

2014. febr. 25. 19:49
 6/6 anonim válasza:
Az, hogy nálunk az emberek nem vonulnak az utcára, nem azért van, mert szolgalelkűbbek és manipulálhatóbbak, (megjegyzem, ez a két tulajdonság a világon bárhol élő átlagemberre egyformán igaz) hanem kiábrándultak, azt látják, azt élik meg már évek óta, hogy ha bármit is tennének, úgysem változtatna a dolgon. Ez viszont azzal lehet kapcsolatban, amit több külfölditől is hallottam, hogy a magyarok az átlag európainál borúlátóbbak, ami sajnos igaz. Természetesen lehetne rendszer felforgató forradalmat csinálni, viszont ez azzal járna, hogy a hétköznapi, megszokott biztonság egy időre megszűnne, aminek a legtöbb ember nem nagyon örülne. Alapgondolkodás: Jobb egy rossz rendszerben viszonylagos biztonságban, jólétben élni, mint ezt a rendszert felrúgni és vállalni az esetleges nehezebb körülményeket a még jobb rendszer kialakulásáig. Ez szolgalelkűségnek is nevezhető, de ez kevés kivételtől eltekintve emberi tulajdonság.
2014. febr. 26. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!