Hogy lehet leküzdeni az érzelmi függést?
Több mint 3 éve vagyok párkapcsolatban (távkapcsolat) Már nagyon régóta úgy érzem, hogy csak romlik a helyzet, rengeteg utolsó esélyt adtam, amit ő észre sem vett. De valahogy mindig ha elhatároztam hogy megmondom a magamét és sor került rá mindig tök ellentétes dolgot mondtam. Pl mindig csak én utaztam hozzá de úgy hogy még ő mondta hogy ne most, ne ekkor mert még ez meg az meg javítsunk előbb a netes kapcsolaton. Hiába tüzeltem fel magam hogy majd a kövi ilyennél megmondom, hogy jó akkor itt a vége vagy te jössz, de futsz ahogy a lábad bírja vagy ennyi volt, mégis mindig inkább kisírtam, hogy hagy találkozhassunk. Egy hónapja rávettem magam, hogy kimondjam a szakítást, de addig beszélt, hogy meggondoltam magam, és ez így még mindig a levegőben van. Úgy érzem megfulladok. Nem jó már a kapcsolat de félek mi lesz nélküle (mivel nincsenek barátaim sem :S ő az egyedüli aki törődik velem minden nap) de úgy érzem már nem bírom, és mindig görcsben vagyok ha rágondolok, hogy szakítanom kéne végleg és gyorsan mert már másra vágyok ( nem pasi ügyileg hanem életvitel értelemben) Testvérem mondta hogy ha érzelmi függést alakított ki és rombolta mindig az önérzetem akkor tényleg nincs könnyű dolgom, és ha máshogy döntöttem volna nem rágódnék azon hogy vajon jól döntöttem-e mint jelen esetben. Nem is tudom milyen válaszokat várok talán valami bátorítást vagy hasonló történetet aki már volt ilyen helyzetben és jobb vagy rosszabb lett utána vagy ilyesmi
Bocsi, hogy hosszú lett
Egyszerűen csak határozd el, hogy szakítasz vele, és ezt írd meg neki. Ne telefonon beszélj vele, mert úgy nyomást gyakorolna rád, és megint megingatna, és ne vedd fel a telefont, ha tudod, hogy ő keres. A lényeg, hogy őszinte legyél vele. Írd meg neki, hogy te már nem érzed jól magad ebben a kapcsolatban, és úgy érzed, hogy csak rombol téged, és szeretnéd végre a saját kezedbe venni a sorsod irányítását, és ne is akarjon lebeszélni a szakításról, mert te már látod, hogy ez rossz irányba visz téged.
Meglátod, hogy amint napról-napra megállod, hogy nem keresed, és nem visszakozol, egyre inkább fogod magadban érezni az erőt a folytatáshoz, hogy végleg véget vess a társfüggőségnek. A legjobb lenne, ha minél hamarabb tudnál keresni helyette valakit, akitől nem azt várod, hogy törődjön veled, hanem hogy tiszteljen és úgy szeressen, ahogy neked is jó. Az, aki az álgondoskodásával magához láncol, és ezzel nélkülözhetetlenné teszi magát számodra egyáltalán nem egy megfelelő társ, főleg, ha a testvéred által felvetett önérzetrombolás is felmerült, mert akkor még inkább menekülj tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!