Miért lassulunk be 40 felett? Más is így érzi? Gyorsabban telik az idő?
Én 54 évagyok, és nem lassult be az idő nálam. Csak te érzed úgy a te szubjektiv érzésed Ez talán segit, elgondolkodnod, miért érzed lassunak az időt ? Akinek semmire nincs ideje, az általában vagy alkoholista, vagy jehova tanuja, te tudod, ezen gondolkodj el :
Az idő (...)
túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít.
Henry Van Dyke
.
Néha én is érzem így, (még nem vagyok 40, csak 37) de vannak napok, amikor megtudom váltani a világot.
Belassulunk, de ez rajtunk múlik, lehet rajta változtatni. Egyre többet vagyok én is úgy, hogy elbíbelődök a reggeli rituálén, vagy két órát netezek, mire ráveszem magam a munkára. Úgy érzem, nálam ez azért van, mondván hova kapkodjak, "ej ráérünk arra még" stb. de közben gyötör a lelkiismeret, hogy alig csináltam valamit délig. Minden reggel úgy kelek, hogy átgondolom mennyi minden fogok a nap folyamán elvégezni, aztán a végén csak fele valósul meg.
Szerintem ez agyban dől el, ennyi idősen még nem lehetünk fáradtak, talán az életszemlélettel és az életcéllal van a baj, egyre kevesebb a motiváció.
Akkor húzzatok bele, csináljatok változatos dolgokat, különben észrevétlenül eltelik az idő.
Én 2 hónap múlva leszek 40, és konkrétan a hormonokra fogom az egészet, már nehezebben kelek fel, nehezebben veszem rá magam dolgokra.
Pár évvel ezelőtt simán belevágtam bármibe, most kétszer meggondolom.
Sokat kellene mozogni, rendesen enni, és nem dühöngeni semmin, így tudjuk legtovább megőrizni a régi formánkat.
Láttad már az Amerikai szépség c. filmet? Ha nem, nézd meg!
Egy 42 éves emberről szól, aki kb. úgy érez, mint te az alapján, amit írtál. Persze nem mondom, hogy azt csináld amit a főszereplő, de valamit próbálj meg változtatni az életeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!