Hogy tudnám minél gyorsabban gazdagitani a szókincsem?
De jó ilyet látni :)
Egy ötletem van, aminél jobbat nem tudok: olvasás, olvasás és még több olvasás. Eszméletlen, hogy mit fejleszt az emberen. Pár évig könyvfaló voltam, most szárnypróbálgató író vagyok. Megtette a hatását...
Válogasd meg, mit olvasol, keresd az értékeset, a szépet! Ha nem tudsz dönteni, kérj tanácsot, ajánlást a barátaidtól! Sok sikert neked, szellemileg már így is magasan fölötte állsz sok érettségivel rendelkezőnek...
Én is csak azt tudom mondani: olvasás... Ja, és "gyorsan" nem lehet. Ez időigényes dolog.
Minőséget olvass, szépen fogalmazó írókat. Azok az írók, akik tananyag voltak a gimnáziumban, azok az irodalom színe-java, őket érdemes elővenni. Személyes kedvenceim: Arany János, Petőfi, Radnóti, Gárdonyi, Szabó Magda, Karinthy.
De egy-egy jobban sikerült műfordítás is fejleszti a fogalmazási képességet, bővíti a szókincset. Pl. nagyon ajánlom James Herriot könyveit, szórakoztató, szeretettel teli, és nagyon jól fogalmaz a műfordító is.
Jó olvasást! :)
Valóban olvass, és szerintem, olyat amit élvezel, ami szórakoztat, és ha nem pont szépirodalom az sem baj.
És közben szótárazhatsz, pl. szinoníma szótár.
Az, hogy szegényes a szókincsed, amibe azért kételkedem, vagy szegényesebb az értelmiségi barátokénál, nekem az a véleményem nincs jelentősége, mert intelligensebbnek gondollak, még érzelmileg is bőven, mint egy-egy értelmiségit!!! És ezt nem kell a szókincsed által bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!