Hova lettek a "normális" egyszerű emberek?
Facebook, társkereső oldalak, média. Mindenütt manga őrültek, SP, Justin Beaber rajongók, pláza vagy hostess kinézetű kitetovált, cicababák.
Sajnos, aki kicsit is a "régi" volt még (szerette a természetet, nem volt nála okostelefon, nem mutogatta magát vele, nem a médiában szereplő nők után ment, akik 6 szatyorral jönnek ki a plázákból, nem a média által kreált Karamell-eket meg Varga Zsolti-kat szerette, hanem a saját ízlése szerinti zenéket), ilyenek már alig vannak.
A kicsit is visszahúzódóbb emberek is hajlanak ezek után menni (média, énekesek) és őket követni.
Szerintem egy hatalmas átváltozáson mennek át az emberek, divat és viselkedés terén is.
Nem szereted az új dolgokat,a változást?Nehezen alkalmazkodsz?
Nem gond,így sok felesleges hülyeségről maradsz le,ami abszolút felesleges,vagy csak hátráltatna,DE az új nem egyenlő azzal hogy már egyből rossz is!
Szerintem aki elég értelmes,az tudja mit kell komolyan venni,mikor mire kell odafigyelni,hogy kell viselkedni és ami a legfontosabb ,hogy csak azt fogadja be ami hasznos,mint valami szűrő,nézhet valaki valóvilágot,képbe lehet a divattal kapcsolatban,nem muszáj lemaradni mindenről,amíg csak külső szemlélődő marad addig jó.
Engem sem érdekel melyik sztár mikor fingott,leszarom a divatot,ami tetszik az tetszik,nem nagyon tudnak befolyásolni,olyan zenét hallgatok ami megtetszik.Érdekelnek a technikai dolgok,nem fogok lemaradni semmiről ami érdekel,nem élek a múltban.Nem tudom hány éves vagy,a szöveged alapján looks like a nyugger :D
Senki nem kényszerít hogy vegyél okostelefont,de jó ha van,arra használod amire akarod.
Ez nem a normális kategória.
Alig pár éve még azokat szidták ugyanígy, akik egyáltalán mobiltelefont használtak. Mert minek az.
Pedig egyszerű: az ember igyekszik az életét könnyebbé tenni. Lássuk be, sokkal kényelmesebben, ad abszurdum jobban élünk most, mint akkor, amikor egy egyszerű ember élete abból állt, hogy reggel négytől este kilencig túrta a földet, és ebből olyan csodálatos színvonalú életet tudott maguknak biztosítani, hogy ha szerencséje volt, a tízfős család egyszobás lakásához még akár külön konyha is volt! De persze csak ha nagyon tepert.
Azóta viszont sokat változott a világ. Egyszerűbb és kényelmesebb az ember élete, és ehhez az okostelefonok is hozzájárulnak. Ez tény, felesleges is tagadni.
A saját ízlésről: mond valamit a beatkorszak? Ahol a zenekarok nagyszínpados koncertjein a lányok kb. extázisba esve dobálták a bugyijukat a színpadra? Olyan szintű birkaeffektus ment, hogy ahhoz képest a mai sztárok sztárolása semmi! Akkor meg miről is beszélünk?
Megjegyzem, manapság pont az a trendi, hogy az emberek mindenen fanyalognak. A zenén, mások stílusán. Senki nem néz televíziót, esetleg csak elvétve és persze akkor is csak természetfilmet.
Manapság ugyanis ez a trendi :D
Én egyszerű embernek tartom magam ilyen szempontból. Nincs okostelefonom elvből, mert két év alatt elromlik és éna telefont telefonálásra használom, és óraként. Tabletem is csak azért van mert egyetemen sokat segít, hiszen csak elektronikus jegyzetek vannak. Szeretek a természetben járni, nem nézek szutykot a tévben, eljárok kocsmázni stb.
Vannak ilyenek csak ne a média által kreált világot szemléld.
A média, meg akármilyen magamutogatás sosem az úgymond "normális" emberek színtere volt.
Én bevallom sok a birka, de egyre több olyannal találkozok, aki kilóg a sorból. Szerintem alapvetően attól még senki nem lesz normálatlanabb, hogy Karamellt hallgat, okostelefonja van, vagy épp bírja a VV-t. Ha vannak értelmes, egyéni gondolatai, érdeklődési körei, akkor semmi gond nincs az emberrel.
És a világ folyton változik... Sosem volt és nem is lesz ugyanaz a divat, sem a viselkedés. Amit mondjuk 100 évvel ezelőtt megtehettél, ma már nevetséges, vagy megbotránkoztató, ugyanígy fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!