Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az baj ha egy fiú ilyen lesz...

Az baj ha egy fiú ilyen lesz felnöttkorában?

Figyelt kérdés
Én felnöttkoromban:olyan munkahelyt keresek amit szeretek nem olyat amit nem, de kapok 500 000-1000 000 ft-ot .Nem szeretnék inni (sőr stb)semmilyen alkalomkor. Nem szeretnék autót.Ellenzi az autozást.Valószinüleg természetvédelemmel fogok foglalkozni.

2014. febr. 2. 21:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szép álmok. Nekem is vannak:

Autószerelő szeretnék lenni. Havi 200 lesz a pályakezdő fizetésem legalább ami pár év alatt kibővül kb. a kétszeresére.A szobámtól 10 méterre fogok dolgozni apám saját műhelyében és azt fogom dolgozni amit imádok és ezért nem munkának fogom majd fel, hanem hobbynak.

Ja ez nem álom. 5 év és teljesül.

Amúgy sok sikert az álmaidhoz. Jó a természetvédelem meg minden, de ameddig lesznek benzinvérűek, addig nem juttok sokkal előrébb :)

Pár év múlva írj má ide, hogy sikerült-e. :)

2014. febr. 2. 22:36
 12/22 anonim ***** válasza:

"Havi 200 lesz a pályakezdő"

Hát kívánom hogy úgy legyen, de a pályakezdő autószerelőknek 90-110ezer Ft körüli összegekkel szúrják ki a szemét....

2014. febr. 2. 22:43
 13/22 anonim ***** válasza:
A faterja a saját fiának adhat akár 1 milkát is.
2014. febr. 2. 22:47
 14/22 anonim ***** válasza:
Persze, adhat egy milliót is, de ha a műhelynek a hónapban mondjuk 200.000Ft volt az árbevétele, és ezt egy az egybe a fiának adja, akkor ő éhen hal + a műhely kiadásait is képtelen lesz fedezni.
2014. febr. 2. 22:50
 15/22 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy egy műhelyben 90-110 a kezdő. De ez egyenlőre még csak egy egyszemélyes vállalkozása apámnak és így a tiszta haszon 600 ezer havonta. Ezt 2 év alatt érte el és folyton nő a kuncsaftok száma, szóval mire én kezdeném a munkát tényleg kell majd egy műhelybővítés és így nekem is ki fog jönni a fizetésem. Köszi egyébként a jókivánságot :)
2014. febr. 2. 22:56
 16/22 bumbi02 ***** válasza:

Csak kérdéses, hogy van-e értelme téged havi 200 ezerért foglalkoztatni, ha más örülne havi 120-nak is (és mondjuk már több éves tapasztalata van, míg az írásodból úgy veszem ki, hogy te addigra végzel?) Illetve a másik, sokkal jogosabb kérdés: van-e annak értéke, ha azért keresel havi 200-at, mert apád felépített valamit, nem azért, mert te elértél valamit? Más családilag vállalkozni, és abból jól részesülni, és más "beleszületni" más munkájába. Nekem a motivációmat, és az önbizalmamat biztos rombolná.

Amúgy, kérdezőnek.

Először helyesírás, aztán álmok. Amúgy nem baj, ha ilyen leszel, csak túl kockásan fogsz élni, ha már most eldöntesz mindent előre.

2014. febr. 2. 23:54
 17/22 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lesz értelme alkalmazni majd, mert kőkeményen küzdök, hogy jól végezzem el a sulit és tényleg komolyan gondolom ezt a dolgot. Egyébként azért nem foglalkoztat más embert, aki olcsóbban dolgozik, mert nem akar minden idegent felvenni, ezért ha már én autószereleőnek tanulok akkor miért ne dolgoznék nála. Hát szerintem ebbe beleszülettem és én ennek nagyon örülök, mert amikor látom, hogy apám szereli az autókat akkor mindig felnézek rá és nekem ő a példaképem, hogy ha elvégzem a sulit én is olyan jó szerelő szeretnék lenni mi ő.
2014. febr. 3. 00:00
 18/22 bumbi02 ***** válasza:

Persze, hogy lesz értelme alkalmazni majd, mert kőkeményen küzdök, hogy jól végezzem el a sulit és tényleg komolyan gondolom ezt a dolgot. Egyébként azért nem foglalkoztat más embert, aki olcsóbban dolgozik, mert nem akar minden idegent felvenni, ezért ha már én autószereleőnek tanulok akkor miért ne dolgoznék nála. Hát szerintem ebbe beleszülettem és én ennek nagyon örülök, mert amikor látom, hogy apám szereli az autókat akkor mindig felnézek rá és nekem ő a példaképem, hogy ha elvégzem a sulit én is olyan jó szerelő szeretnék lenni mi ő.

Más a sulit kőkeményen elvégezni, és más a szakmában dolgozni éveket. Valószínűleg sokkal jobban dolgozna egy olyan, aki szintén autószerelőként szeret dolgozni, de már évek óta tolja az ipart. Apud helyében - már bocsánat hogy offolok, illetve beleszólok -, nem adnék neked 200 ezres kezdőfizetést, mert nincs semmi értelme. Ha őszintén magadba néznél, mennyire tudnád azt mondani, hogy megdolgoztál érte, és igenis kiérdemelted? Persze, megdolgozol érte, tanulsz érte, de mint írták a kezdő fizetés 90-110 közt mozog, te meg egyből a közepébe csapva kapod a kezdőfizetést, és belül tudni fogod, hogy nem azért kapsz ennyit mert ennyire jó lennél, hanem azért, mert apád a főnök. Szerintem szörnyen motiválatlan dolog lesz az egészből. Hangsúlyozom. Szerintem.

2014. febr. 3. 00:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Értem én amit mondasz, de ez egy ilyen "családi vállakozás" lesz.

Most még apám dolgozik egyedül, nem szeretne maga mellé venni senkit se. Volt, hogy egy csomó pénzt ajánlott neki egy ember, hogy tanítsa meg a szakmát rendesen, de nem fogadta el, mert nem akarja, hogy legyen "ellenfele"

Azt mondta, ha megérdemlem majd, hogy nála dolgozzak, jól tanulok és látja is, hogy tényleg akarom csinálni, nem csak a pénzért, akkor ő szívesen fel venne.

Amúgy én már akkor elhatároztam, hogy nála szeretnék dolgozni, amikor még csak egy kezdő kis vállalkozás volt.

Azt mondta egyébként, hogy azért kapnék magasabb fizetést, hogy könyebb legyen elindulnom az életben. Lehet, hogy ez több, mint az átlagkeresete egy kezdőnek, de inkább nekem fizet töbett, akiben megbízik, hogy rendesen kitanulom a szakmát, mint egy ismeretlennek kevesebbet. Azért is inkább engem alkalmazza, mert amikor segítek neki, akkor is látja, hogy teljes erőbedobással csinálom és ha valami nem sikerül akkor egyből kérdezem, ho mit hogyan kéne, mer ez így nem jó. Elmagyarázza, látja, hogy fejlődök és ez a fizetéd inkább egyfajta ösztönzés. Nekem ez volt a vágyam már pár éve, az autók mindig is érdekeltek, a szerelés is mindig érdekelt és ezért választottam ezt a szakmát, nem a "nagy" fizetésért meg az otthonhoz közeli munkahely miatt.

2014. febr. 3. 00:29
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves Mr. Zs!

Nagyon tetszik a küldetéstudatod. Így születnek a nagy dinasztiák, lásd Zwack.

Sok sikert!

2014. febr. 3. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!