Ha valakinek sok pénze van, az már elég ok, hogy lenézzen másokat?
Pl azt, akinek nincs sok, vagy nem ez az életcélja.
Ez konkrétan a szomszédom kapcsán vetődött fel bennem, mindene megvan, szép háza, lakása másik városban, sok földje, 2 autója stb...
Földművelésből tartja fenn magát, egész nap kint dolgozik, szaladgál.
Jó ideje fasírtban vagyok vele, még amikor beszéltünk, akkor is úgy beszélt hozzám, mint a kutyájához kb.
De bárkihez, akiket ismertem.
Valamelyik héten veszekedtünk is valami miatt, erre fejemhez vágta, hogy nekem semmim sincs, meg különben is ki vagyok én?
Mindezt mondja kb olyan mondatkörnyezetben, hogy minden második szava ...........(nem engedi leírni a gyk)
Nagyon egy pökhendi ürge, látszik rajta, hogy nagyon el van szállva magától.
Megkockáztatom, pl ha egy idős versfordító lenne a szomszédja, ahhoz is kb. így beszélne.
Én egy mezei webprogramozó vagyok, nem egy túlfizetett szakma mostanában.
És ki nem tojja le az ilyen gyökeret? Szerintem több sütnivalód van neked annál, minthogy holmi idiótákkal foglalkozz, hogy mi miatt néz le. Lenéz, lenéz, őt boldoggá teszi a tudat, hogy az ő ánuszából süt a napfény, téged meg tegyen boldoggá a tudat, hogy nem vagy annyira felszínes.
Valószínűleg amúgy sem egy barátságos ember, a vagyon meg még rátett egy lapáttal... van ilyen.
Egy tehetős emberhez ha tartozik némi ész is, sose nézi le az átlagos életű szomszédot. Az ilyen emberektől mint a Te szomszédod, sajnálni kell a pénzt, mert csak megrontja a jólét és megcsömörlött lesz.
Az ilyenek előbb utóbb bebuknak, a mocskos pofájuk miatt
21/F
Ne hegyezd ki ennyire a pénzre a dolgot...
"mindene megvan/egész nap kint dolgozik, szaladgál."
Tehát nem arra büszke, hogy gazdag, hanem hogy mindent önerőből, a saját munkájából teremtett elő. Nem mindegy!
"Valamelyik héten veszekedtünk is valami miatt, erre fejemhez vágta, hogy nekem semmim sincs, meg különben is ki vagyok én?"
Szóval nem a semmiért fitogtatta, hogy ő sokra vitte, te meg nem, hanem a vita hevében vágta ezt a fejedhez. Nyilván te is jártattad a szádat, ugye?
igen, jártattam a szám, itt az előzmény:
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok__..
Kérdező, veled is gondok vannak, már bocs.
Mi az, hogy egy mezei webprogramozó vagy? Miért nincs saját magad előtt több tiszteleted? Szokták mondani, hogy ne várj mástól tiszteletet, ha saját magad nem tiszteled. A szomszédod köcsög, de általánosítasz is, hogy akinek pénze van ilyen, meg olyan. Itt vagyok én, a másik oldal. Több száz milliós vagyonom van, a kocsim 45 millióba került, a házam 200 m2-es telken van, zárkózott vagyok, nem nagyon beszélgetek emberekkel, akik nincsenek a baráti körömben, csak ha muszáj. Ilyen vagyok, nem bántok senkit, nem vertem át sosem senkit, kedves is vagyok, mégis látom az emberek tekintetén az utálatot. Miért? Azért, mert van néhány tárgyam és mert luxusos életem van? Megdolgozom érte és a kocsimat is arra használom pl., amire mindenki más, eljutni A pontból B-be, mégis folyton azt gondolják, hogy csak azért van ilyen kocsim, hogy mutogassam másnak. Kicsit nézd meg a másik oldalt is. Szerintem a társadalomban nagyon nagy gondok vannak, ha már ennyire megy az ellenszenves viselkedés. Bocsi, ha kicsit kusza lett, de sietek, remélem érted, hogy mire akarok kilyukadni. :)
Utolsó, a másodiknál írtam, hogy nehogy magára vegye valaki.
Itt pusztán csak a pénzre gondoltam, és csak akkor, ha olyan ember birtokolja, aki etikailag, erkölcsileg, értelmileg finoman fogalmazva, nem a toplista élén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!