Ha két család is a vesztemet akarja egy "településen", akkor szerintettek mit csináljak?
Mind a két család a nyomorát rám vetíti. Szerintük minden rosszért (bármekkora is) ami őket éri (bármelyik családtagjukat) egy ember a hibás én.
Aljasul még csak ki se mondják, hanem a hátam mögött szerveszkednek minden fele, így a szolgájukká változik mindenki és a "hős küldetés" érdekében ugyanolyan aljas dolgokat csinálnak velem szembe mint, ha ez a két "család" ott lenne és dirigálna nekik. Úgy adják elő magukat, mint, hogy ha ők hibátlanok lennének (minden apró kis megmozdulásuk, levegővételük egyenes az Isteni csoda kategóriájába tartozik, mert annyira tökéletesek), így persze mindenki (a mai szóhasználattal élve) "dúrván becsicskúl" nekik. Azt elérték már, hogy vad idegenek beszoljanak, hogy mikor döglök már meg stb.
Szerintettek mit csináljak?
Jó felteszek egy a kérdéssel releváns újabb kérdést, ami talán tükrözi a "mondanivalót" amit nem leltél meg hiába kerested.
Miért jó érzés az, hogy ha egy valaki ki van kiáltva bűnösnek és abba úgy és akkor rugsz bele amikor akarsz, ha úgy tartja kedved? Ez lenne az "igaz és becsületes" ember ismérve?
Igen, tényleg! Közben rájöttem! A kérdés költői, csupán panaszkodni szerettél volna. Én meg tényleg nem láttam a lényeget, valóban segíteni szerettem volna! Bocs! Máskülönben tudom, hogy vannak ilyen emberek, de nem is tudom, nem is akarom beleképzelni magam sem a helyzetükbe, sem a lelkükbe, sem a világukba! Rengeteg olyan ember van, aki abban leli örömét, ha bántani tud valakit.
Ha talál bűnbakot, nem kell a saját hibáin gondolkodnia, ami egyébként is nehezen, vagy sehogyan sem menne. A környezetemben is vannak ilyenek. Soha nem oldanak meg semmit, hanem megoldatják a problémákat valakivel. Keresnek egy balekot, majd az kénytelen lesz megszüntetni a problémát, hogy megszűnjön bűnbak lenni.
Ez ugyanolyan rossz, mint akit hiába figyelmeztetnek a hibáira, hiába próbálnak helyes útra terelni, nem látja át, nem látja be a saját hibáit és tévedéseit. Szentül meg van arról győződve, hogy ő tökéletes, csak a környezete - meg az egész világ - ellene fogtak össze, mindenki irigykedik a feddhetetlen és megtámadhatatlan tökéletességére. Tudja, hogy nála csak isten tökéletesebb, persze ezt is csak a nagylelkűsége diktálja.
Logikával, tapasztalatokkal mindenki rádöbben majd arra, hogy isten is csak titokzatosabb, de nem tökéletesebb. Ezek az emberek csöndben panaszkodnak fűnek-fának, közben azt a látszatot keltik, hogy már egy életen keresztül szenvedtek, csak most jutottak odáig, hogy egy mondatban összefoglalják a szenvedésük.
Azt hiszem a környezeteddel ugyan nagy baj lehet, de arra jöttem rá, hogy Te tartozol azok közzé, akik egy életen keresztül hibáznak, de még csak meg sem lehet mondani nekik, mert attól csak nő a szenvedésük! Abszolút nem fedtél fel egy apró részletet sem, rébuszokban, közhelyekben beszéltél, hogy sajnáljunk és ítélkezzünk a javadra!
... hát én tényleg sajnállak! ... meg a környezetedet is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!