Te bunkóságnak tartod ha egy ember megkérdezi, hogy ezt vagy azt mennyiért vetted vagy azt kérdezi hogy mennyi a fizetésed?
Ha én mondjuk veszek egy ruhát,akkor az ismerőseimnek szinte az első kérdése: "És mennyibe került?"
Én nem szeretem,ha a pénztárcában "kutatnak".
Én se kérdezem meg tőle,hogy mennyi a fizetése,melyik ruháját mennyiért vette meg, stb....
Attól függ ki kérdezi, de annak tartom.
A ruhát kevésbé, de a fizetést baromira.
Legközelebbi barátoktól, közeli rokonoktól nem veszem bunkóságnak, mert tudom, hogy nem a zsebemben turkálnak, csak érdekli őket.
Persze a fizetésemet egy-két emberen kívül nem sokan tudják, és ha valaki mégis rákérdez, azt igen, bunkóságnak tartom, és általában elütöm valami olyasmivel, hogy "amennyit adnak" - ettől az okosabbja észbe kap, a többinek meg úgyis mindegy.
A ruha szerintem sem olyan nagy bunkóság, pl. ilyen formában egyáltalán nem zavarna: "Nagyon tetszik ez a ruha, én is szeretnék egy hasonlót, te mennyiért jutottál hozzá?" Szerintem egy ilyen kérdésben semmi nincs, ami bunkó dolog lenne.
A fizetés viszont már nekem is sok, ahhoz senkinek semmi köze!
ha vki megkérdezi mennyibe került a ruhám, akkor szívesen és büszkén válaszolok, lévén h általában turkálóban veszem őket, tehát nem kerülnek olyan sokba hogy ezzel irigységet váltsak ki, sőt, jó érzés hogy sikerült egy jó darabot levadásznom :)
ha a fizum felől érdeklődnek, akkor diplomatikusan csak annyit mondok, h köszönöm, megélek belőle, kölcsön kérni nem szoktam :) mondjuk egyáltalán nem keresek sokat, de be tudom osztani.
ha régi jó baráttal találkozom, beszélgetünk a melóról, akkor sosem számszerűsítve kérdezem a fizujáról, hanem csak annyit h elégedett-e vele.
érdekes, mert a ruhák alapján nagyjából lehet következtetni arra is h milyen körökben mozog, kb mennyit kereshet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!