Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a jó/rossz abban ha valaki...

Mi a jó/rossz abban ha valaki elfojtja az érzéseit?

Figyelt kérdés
Van olyan aki direkt csinálja és olyan is aki tudat alatt. Hogy történik ez? Eldöntöm hogy nem akarom érezni és kész?
2014. jan. 29. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmi jó nincs benne.
2014. jan. 29. 19:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pontosabban semmi jóra nem vezet.
2014. jan. 29. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem választás kérdése. Mármint vannak, akik ugye direkt elfojtják, de sokan természetüknél fogva elfojtják, ahogy írtad. A sok elfojtott érzelem általában jellemformáló is, mert sok sérelem megmarad, az idő múlásával felnagyítódik, aztán így raktározódik el. Nem tudom, hogy mi a jó benne, de én magam sem adom ki az érzéseimet. Nem szeretek érzelegni, mert akkor gyengének tűnök a szememben, lenézem magam. Afelől nincs kétség, hogy rossz, mert nagyon megváltoztathatja az embert, meg is őrülhet, de engem ilyen veszély nem fenyeget, mert természetemnél fogva vagyok ilyen. Azoknál lehet szerintem az esetleges megőrülés, vagy ilyesmik, akik direktből csinálják.
2014. jan. 29. 19:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmi jó nincs benne, és csakis károd lehet belőle.

Tudatosan nemigen lehet elfojtani, mert az elfojtás tudattalan (ún. énvédő) mechanizmus, ráadásul elég gyenge hatékonyságú. Sok és hosszú ideig tartó elfojtás okozhat mindenféle betegséget, többek között ez van a rákos megbetegedések zöme mögött is.

A tudatos elfojtás helyett ami tényleg tudatos azt úgy hívják, hogy önuralom és egészen más mechanizmust jelent, mint az előző.

2014. jan. 29. 21:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi a rossz benne?

"Azért olyan szar a világ, mert ti emberek szarok vagytok."

Azaz: elfojtja, elrejti = kifelé hazudik. Akció -> reakció (adj'isten, fogadjisten), a másik is ezt teszi, végül kialakult egy ilyen világ, ahol még azok is mást tesznek mint gondolnak, akik az ellenkezőjét hiszik magukról, mindegy, hogy az asszonynak, a gyereknek, a főnöknek, a munkásnak, stb. nem mondják ki az igazat.

Millió példát lehetne sorolni a különféle emberi viselkedésektől kezdve a hazug szabályokig, "egészség"ügy, "igazság"ügy, stb.

A hazugság oka pedig mindig az érdek: pénz, előny, vagy éppen a félelem valaminek a megtételétől, így a nem kívánatos pillanatnyi helyzetből fakadó érzéseket kell elfojtani pl. azzal, hogy minden rendben van.

2014. jan. 30. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!