Szerintetek mi miatt van, hogy egyesek írásban sokkal jobban fejezik ki magukat mint szóban?
Figyelt kérdés
2014. jan. 19. 23:24
1/7 anonim válasza:
Én is így vagyok vele sajnos. Nem tudom miért, a férjem szerint nem vagyok eleget emberek között.
2/7 anonim válasza:
Én például nem szeretek beszélni, mert félek, hogy valamit véletlenül félremondok, vagy beszéd közben elmegy a hangom, megbotlik a nyelvem stb, pedig sok mondanivalóm lenne, amit agyban meg tudok helyesen fogalmazni, ezért jobban megy az írás, mint a beszéd.
3/7 anonim válasza:
Van idő átgondolni. Nem kell egyből, folyamatosan a szövegre annyira koncentrálni. Leírod, átolvasod, kijavítod/átfogalmazod.
4/7 anonim válasza:
ugyanígy vagyok,nálam megállapítottak figyelemzavart és fokozott szorongást,ez a kettő befojásolja a beszélgetést.de előttem is leírtak már igazságokat.
logikusan átgondolva lehet érezni a valós okokat,anélkül hogy jártasak lennénk a témában.
5/7 anonim válasza:
50%ban múlik : ki melyiket gyakorolja többet
50%ban múlik : milyennek születsz. extrovertált/introvertált vagy. energikus, pörgős, gyorsan reagáló vagy, vagy inkább zombi aki lassan reagál egyszerű párbeszédek közben is
6/7 anonim válasza:
Szerintem is az hogy írásban van idő átgondolni, hogy mit válaszoljak, hogyan, satöbbi. Még ha csak másodpercek is, akkor is, plusz nincs egyéb kontaktus, testbeszéd, szemkontaktus.
7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2014. jan. 21. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!