Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak úgy oda, ha...

Miért vannak úgy oda, ha Afrikában, Ázsiában, Indiában éheznek az emberek, mikor Magyarországon is rengetegen éheznek?

Figyelt kérdés

Azt látom ismerőseimen, hogy ha látnak Afrikai éhezőkről képet sajnálják őket, és szomorkodnak, hogy rossz nekik, nem lehet jó ott lakni, szegények!

De ha Magyarországon látnak éhezőket, az valahogy nem nagyon izgatja őkez...

De elég sokan éheznek Magyarországon is! Az miért nem olyan megrendítő?

2014. jan. 14. 10:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Azt nem hiszem el, hogy Magyarországon bárki is éhezne! Legfeljebb az történhet meg, hogy a szülő éhezteti a gyerekeit. De akkor már bűntényről beszélünk, nem szegénységről. Egy felnőtt embernek rengeteg módja van arra, hogy élelemhez jusson.
2014. jan. 14. 11:34
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, hogy lehet összehasonlítani a magyar szegényeket az afrikaiakkal.

Ezeknek a csóróknak még tiszta ivóvizük sincs, még kukázni sem tudnak maguknak egy kis kenyeret, meg semmi.

Az itten hajléktalant összehasonlítani egy afrikai éhezővel, az pont olyan mintha a majmokat hasonlítanád Einsteinhez!

2014. jan. 14. 11:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Panelból is meg lehet oldani a kertészkedést, ha valaki nagyon akarja. A nagymamám is panelban és, de vett egy kis kertet a város szélén és megtermel magának sok mindent. Teszi a fagyasztóba a felesleget és télen van kaja, vagy van, hogy elad belőle a piacon. Ha nem így tenne, ő is éhezne /persze nem, mert nem hagynánk, de önálló akar lenni/, mivel nevetségesen kevés a nyugdíja.
2014. jan. 14. 12:22
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Én mindenképpen azt gondolom, hogy aki ebben az országban tényleg éhezik, arról ő maga vagy a szülei tehetnek. Itt az időjárási körülmények, a föld és víz minősége olyan, hogy nem szabadna értelmes embernek éheznie.
2014. jan. 14. 13:02
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is vidékre költöztem, amikor a gyerekeim önállóak lettek. Megtermeltem magamnak mindent, még adtam is el belőle. Kell-e mondanom, hogy az egész utcában egyedül voltam így? A többiek kiálltak az út szélére, jött a "ződségeskocsi", és ott szépen bevásároltak a segélyből. Már ha jutott a cigi mellett kajára is.
2014. jan. 15. 17:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Azért mert a nyomor Afrikában a társadalom sokkal több tagját érinti, mint Magyarországon, és mert különböző szívettépő cikkek, filmek és fotók bejárták a világot. Plusz még az éhínséghez jönnek hozzá a népirtások, betegségek, háborúk, a háborús területeken történő gyémántbányászat, stb.

Az viszont egyszerűen NEM IGAZ, hogy Magyarországon csak az éhezik, akit a szülei éheztetnek, bár ezt tudom, hogy nem Te írtad kérdező.

Szerintem a durvább cigánytelepeknél eléggé általános lehet a probléma. Bár őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy csak ott van ilyen, de ott biztosan. Beírtam keresőbe, hogy éhezés és cigánytelep, és ezt dobta ki elsőnek: [link]

2014. jan. 15. 19:51
 17/20 anonim ***** válasza:

na hat engem nem hat meg semmifele ehezo. se Afrikabol se Magyarorszagrol se gyerek se felnott.

De egy ehes kutya vagy macska meghat es igyekszem rajta segiteni azonnal.

2015. okt. 6. 12:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Kerdezo te ismersz a kornyezetedben BARKIT rokont, baratot szomszedot tavoli ismerost ismetlem BARKIT, aki ehezik?

mert en meg senkit se hallottam aki azt mondta volna igen a szomszedom EHEZIK ures a hutoje (vagy nincs is neki) es nincs egyetlen falat etel a lakasaban a csapvizen kivul semmit nem tud fogyasztani? tudsz ilyenrol? mert ez az ehezes.

2016. máj. 26. 14:22
 19/20 anonim válasza:
Hát most nevetni fogtok de èn elègsokszor van hogy èhezek 26 vagyok fiu, vidèken èlek szüleim nincsenek csak egy nevelőapám aki manapság már szarik rám a sulival is megrekedtem mert nem tudok már tavaj óta pestre járkálni heti 3 nap de mèg nem rugtak ki, jövedelmem nulla ès itthon nincsen ivóvìz de nem panaszkodtam soha hogy adjanak enni inkább el se fogadtam . Rokonaim nulla barátok is kevès . De aki a legjobb barátom ő meg a családja pesten lakik de ők is sokszor èheznek mert pici a kert szinte semmire sem használható plusz tele van pakolva fával (deszkák ajtók stb) amit ingyen kapnak hogy tèlre tudjanak fűteni , nyomorgás van 3man 4en vannak egy szobában , ès az olcsó szar kajákat eszik amitől elhìztak . Na mindegy szoval van èhezès, de nem mondjuk senkinek mert szègyelljük csak.magunk közt nem . De itt ahol lakom vidèken ès ez az amit lènyegèben irnèk hogy az öregek magyarok zsidók stb szoval a fehèr nèp az a kertjèben termel valamit ezt látom , szèp virágoskertek is vannak stb de itt lakom a cigány utcánál ès milyen èrdekes hogy nekik is van kertjük de csak egyetlen egy cigány család használja ès ők nem is nagyon foglalkoznak a többivel, a többinèl csak kacatok lomok szemèt van az udvarban hát szó szerint a putri ès mindegyiknek sok gyereke ők nyiltan meg is.mondták.nekem.hogy ennyi meg annyi gyerek után mennyi pènzt kapnak stb de a gyerekeken ez nem látszik , elèg gáz a helyzet . Ès ők emiatt a gáz helyzetük miatt kapják a segèjt de ha bármelyik normális ember menne akkor nem adnának neki segèlyt mondván higy neki nincs rá szüksège lehet ezèrt tartják magukat ilyen putriban . Nálunk.meg nem lehet termelni semmit mert a vaddisznótol kezdve minden tönkreteszi már próbáltam de sajnos nem lehet pedig èn szeretek a kertben dolgozni meg ilyesmi
2017. aug. 17. 02:57
 20/20 anonim ***** válasza:

Utolsó jól írta.

Ezeknek az embereknek nem pénzzel lehet segíteni mert az eköltik egyből.

Nekik munkával, iskolákkal és infrastruktúrával lehet segíteni.

2020. márc. 1. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!