Hogyan lehet a negatív önértékelést pozitívvá alakítani?
Sz.ard le ki mit mond.
Szép vagy, (ha fiú vagy akkor jóképű) ott van valahol az az ember aki ugyanígy gondolja csak meg kell találni. Ha valakinek jó a kisugárzása (jó az önértékelése) kedvelni fogják. Ha depis akkor nyilván nem vágynak a táraságára.
Nem csak arra kell gondolni,hogy a környezetünk határoz meg minket,hanem arra is,hogy mi is meghatározzuk a környezetünket.Tehát,ha mi rossz kedvűek vagyunk,az értelemszerűen kihat a környezetünkre,bármennyire nem érdekelsz egy embert,akkor is látja,érzi,hogy te rossz kedvű vagy,és akkor sem lesz neki felhőtlen,mert tudja,hogy valami nem stimmel.Persze sokan nem törődnek ezzel az érzéssel,nem segítenek embertársaikon.Persze ez nem probléma a mai világban,mert ma már mindenki hajt,nincs időnk mindig a hangulatunkkal törődni.
Amúgy meg nagyobb részt határoz meg minket a környezetünk,belőlük merítjük az egészséges szintű önbizalmunkat(nekem ugyan nincsen,tehát nem is értem,miért írtam többesszámba?),vagy éppen pont ők veszik el,akár akaratlanul,akár készakarva.
Mindez nem jelent semmit,ha önmagad amúgy meg feltudsz állni a padlóról mindig.Én általában eddig feltudtam állni a padlóról,hiába nincs önbizalmam egyáltalán.Ez úgy sikerült,hogy motivációm,céljaim vannak.Sokszor a cél meg a kitartás többet ér az önbizalomnál,ugyanis néhány ember nem tudja,hogy hányadán áll önmagával,tehát elbízzák magukat.Ilyenkor álomvilágba ringatják saját magukat,és nem érzékelik reálisan a saját maguk és környezetük teljesítményét.Ez a környezetre pozitívan vagy negatívan is kihathat.Ugyanis vannak(!) olyan emberek,akik szeretik az egoista embereket.Ez pedig úgy lehetséges,hogy önmaguk is azok,csak nem tudnak róla,és a másik is pont egoista,és így összeillenek a tulajdonságaik,vagy pedig felnéz a környezete az egoista emberre.Na,akkor van a gond:ugyanis egy csoportban szerintem mindig van egy olyan ember,aki reálisan,külső szemlélőként átlátja a helyzeteket,ugyanis ki van közösítve.Ezt az utóbbit már tapasztalatból írom,hiszen sajnos én is így jártam..bár,ha jól meggondolom,nem is annyira sajnos.:)
De hogy mennyire lehet az önértékelést saját magad által fejleszteni,azt nem tudom megmondani.Azt sem,hogy hogyan történik mindez.Voltam már én is sokszor fent és sokszor lent is,de amikor fent voltam,akkor vidám,kiegyensúlyozott voltam.Szerintem ez fontos a pozitív önértékelésben.Szerintem jutalmazhatod is önmagad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!