Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez normális, ha így gondolom?

Ez normális, ha így gondolom?

Figyelt kérdés

Nem szeretem azokat az embereket, akik azt hiszik, hogy mindent megtehetnek, tönkretehetnek, mert ők emberek. Pl.: kínozza az állatokat, pusztítja az élőlényeket és az élőhelyeket, azért, mert ő ember és minden felett áll. Jó néhány állat, élőlény okosabb, mint néhány ember. Ez úgy normális, hogy kimondottan utálom és ellenzem az ilyeneket?

( kérlek ne ítéljetek el, emiatt, hogy milyen ember az, aki nem szereti az embereket, de ha azt nézzük igazam van, mert aki bármit ölni tud [ és nem az élet fenntartása végett, pl.: megölni egy szárnyast vagy egy sertést, avagy önvédelemből ölni ] az nem ember )

2014. jan. 2. 12:51
 1/8 II.Dartheon ***** válasza:
Nem, teljesen egyetértek veled :)
2014. jan. 2. 12:58
 2/8 II.Dartheon ***** válasza:
vagyis.. igen, teljesen normális! :)
2014. jan. 2. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Én azokat az embereket gyűlölöm, akik butaságukban képmutatóak! Az élőlények az emberek, állatok és növények, mind az élővilág része! A növényekkel sokkal nehezebb kontaktusba kerülni, de lehet. Minél fejlettebb egy állat, annál könnyebb kapcsolatot teremteni vele. Az emberekkel ugyanez a helyzet, náluk a "fejlettségi szint" mutatója az intelligenciahányados.

Minden élőlény életét óvni kell, de főleg az emberrel szemben kell megvédeni. A táplálkozáshoz elkerülhetetlen, hogy ne oltsunk ki életet! A növényeket - könnyebben elpusztítja egy réteg -, mert nem tud hangosan sírni, nem tud látványosan menekülni! Aki vegetáriánus, az is csak addig sajnálja az állatokat, míg a macskája, kutyája meg nem éhezik!

Az egeret már nem sajnálja, pedig emlős és sokszor gerincesebb, mint macskájának gazdája! Ez táplálkozási kényszer akkor is fontos, ha életben szeretnénk maradni! Nem szabad ölni, gyilkolni és kínozni az élőlényeket! Egyet sem! A mikroorganizmusoktól kezdve, a főemlősökig!

Ha nem vinnyog a fű a "tapickálástól", akkor szabad kínozni? Ha a koszos, büdös szürke házi egér vinnyog, mert bántja a kedvenc kicsi cica, - meg nem eszi, mert el van kényeztetve, csak "játszik" vele életre-halálra - akkor az természetes, vagy odarohansz megmenteni az egeret?

Nem sorolom fel ez egész élővilágot, aki nem akarja, nem fogja megérteni, de nagyon sokan gondolkodnak normálisan is!

2014. jan. 2. 13:12
 4/8 intrepid ***** válasza:
Ki fogsz nevetni, mint mentőápoló ha kell pacsálok a vérben, de életemben egyetlen csirke nyakát vágtam el, és megviselt. Disznót nem tudnék leszúrni, nálam 5 mázsásra nőne. Ez van.
2014. jan. 2. 13:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Nos engem is megviselt az első csirke megölése ( még 12-13 éves lehettem ), de mivel viszonylag önfenntartóak voltunk ( sertés, szárnyas, tehén, növények, kert ) és csak a kenyérféléket vásároltuk ( viszont havi 10 000 - 20 000 Ft-nál nem raktunk többet el ) megszoktam, viszont amikor megmérgezték a kutyánkat, elütötték a szemem előtt a macskánkat és meg sem álltak ( 17 éves voltam ) elszakadt a cérna. Azóta több embertől megkaptam, hogy nem vagyok normális, mert hogy utálom az ilyen embereket. Feltettem a kérdést, hogy ti mit gondoltok erről és most amikor írom 4 választ olvastam ( 3 embertől ) és egyetértetek velem. Akkor mégsem vagyok hülye.
2014. jan. 2. 13:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem véletlen van az a mondás, hogy minél több embet ismerek meg, annál jobban szeretem az állatokat. Rám is érvényes. Vannak jó emberek is, csak kevés van belőlük sajnos. Nem kell kollektíven utálni mindenkit azért.
2014. jan. 2. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Normális.
2014. jan. 2. 17:49
 8/8 anonim ***** válasza:
hát én egyetértek veled... nem ember, aki állatot kínoz. Mondjuk én a másik véglet vagyok, egy halat sincs szívem agyonütni halászlének :)
2014. jan. 2. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!