Igazából a népbutító facebookról szeretnék írni. Még kezdetekben egy amerikai ismerősöm (2009-ben ismerkedtem meg vele online-on) küldött meghívót erre a vacakra és azóta kétszer is leakartam törölni magamat, de mindig vissza regisztrált. Mindegy a lényeg az, hogy a minap kiírtam a munkahelyemet erre meg a saját anyám annyira berágott rám, hogy mindenféle hülyének lehordott miközben mások a marhaságaikat kiírják erre a szennylapra. Annyira megijedtem a saját anyámtól, hogy minden adatomat töröltem és eltüntettem csak a képek váltak láthatóvá (féltem, hogy felrobban annyira kiabált). Miután csak a képeim maradtak láthatók egyéb iskolai végzettségeimet sem jelenítettem meg még jobban hisztérikus lett. Ezt mondta: te teljesen meghibbantál, még az iskoládat is ott hagyod meg elviszlek mindjárt az orvoshoz annyira depressziós vagy. Én csak annyit gondoltam, ha ennyin felhúzta magát, hogy kiraktam az új munkahelyemet akkor mit szólna ahhoz, ha kiraknám azt, hogy kapcsolatban vagyok, vagy hogy gyereket várok... Egy szóval ez a vacak családokat tesz tönkre és a normális emberekből hibbant elmebajosokat kreál. Legszívesebben véget vetnék az fb-nek, de munka mellett még tanulok így kell a fórum, ha valaki akar valamit. Eredetileg párkapcsolatot akartam ettől a vacaktól, de itt vagyok 21 évesen és még normális fiúm se volt. Ha a saját anyámból ekkora gyűlöletet váltottam ki, akkor másból mekkorát válthattam ki eddig? Már én érzem gáznak az igazamat. Mennyi embert tönkre fog ez tenni. Lehet, hogy én mentem tönkre, de valami nem stimmel. Biztos kifog okítani valaki, de ez volt az igazság.
2013. dec. 30. 15:17
1/6 anonim válasza:
Szerintem anyukád reagálja túl a dolgokat, nem értem, hogy miért olyan fontos titokban tartani azt, hogy pl. hol tanulsz/tanultál (a munkahelyet megértem, mert lehet valakinek kényes munkája).
Egyébként a Facebook önmagában nem változtat meg senkit, az csak egy szerencsétlen közösségi oldal, ahol az emberek kapcsolatot tarthatják, az emberek teszik tönkre magukat azzal, ahogy viselkednek, gondolkodnak.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem itt egyedül édesanyáddal van a probléma és nem veled, vagy a Facebookkal. Ja és még annyi, hogy ne remélj kapcsolatot onnan (bár gondolom erre már rájöttél idő közben).
21/F
2013. dec. 30. 15:28
2/6 anonim válasza:
Azért attól tartok, hogy lehet a facebookot is normálisan használni, ha az ember nem írja ki minden nap, hogy éppen mit ebédel és nincs éjjel-nappal mobilnetről a facebook-on, akkor nem egy rossz dolog, leegyszerűsíti a kapcsolattartást a többi emberrel. Anyukád eléggé túlreagálja ezt szerintem.
Azért, mert nem volt még normális fiúd ne a facebookot okold, nem ott kell keresni rá a megoldást :)
Valószínű tényleg sok embert tönkretesz a facebook, de szerintem lehet ésszel is használni.
2013. dec. 30. 15:32
3/6 A kérdező kommentje:
Én sem anyukám ellen beszélek, de ő kirakta a munkahelyét meg a kapcsolatát, de meg is mondtam neki, hogy nem érdekel az egész ebből nem akarok konfliktust vele. Jelenleg a mamával jobban kijövök, mert neki nincs ilyen akármije. Engem csak az döbbentett meg, hogy velem még soha nem beszélt így és ezzel annyira a lelkembe tiport, hogy valahova muszáj volt kiírnom, mert apám még pártolja is így egyedül hagytak. Meg akarom szólítani a hajamat is lekiabálja. Amúgy egy tejüzemben dolgozok, mint részlegfelügyelő és gépkezelő, szerintem nem gáz és csak annyit raktam fel, hogy Sole-Mizo kft és erre ahogy meglátta szinte hisztérikus rohamban majdnem nekem jött... jobban nem részletezem annyira durva volt.
2013. dec. 30. 16:08
4/6 anonim válasza:
Nem akarok kutakodni, vagy olyan dologról kérdezősködni, amihez nyilván valóan semmi közöm, de minden rendben van amúgy otthon a szüleiddel kapcsolatban? Nem lehet, hogy ez már csak egy utolsó csepp volt a pohárban és emiatt volt ez a hisztérikus kirohanása édesanyádnak?
Ha gondolod írhatsz privát üzenetet is.
2013. dec. 30. 16:21
5/6 A kérdező kommentje:
Nem mindig. Verésig nem fajulnak csak nagyon csunyán beszélnek egymással és van amikor engem is elôvesznek én meg olyankor bezárom a szoba ajtót.
2013. dec. 30. 18:13
6/6 anonim válasza:
Hát akkor sajnos az a probléma és nem a facebook, ez már csak az utolsó csepp volt, vagy még az sem :(
Őszintén sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél.
Ha szeretnél beszélgetni valakivel, akár erről, akár másról, vagy csak úgy szórakozás, ismerkedés céljából, akkor ne habozz, írj nyugodtan! :)
Remélem előbb-utóbb rendeződnek a dolgok otthon és minden rendben lesz :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!