Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magamban nem bízok, vagy...

Magamban nem bízok, vagy inkább másokban?

Figyelt kérdés

A kapcsolataimra ( és itt nem feltétlenül csak párkapcsolatra, hanem barátságokra is gondolok ) vonatkozólag gyakran félek attól, hogy csak kihasználnak és valójában nem is szeretnek velem lenni. Néha őrjítő tud ez lenni.

Nehezen tudom eldönteni, hogy ez önbizalomhiány-e vagy csak másokban nem bízok. Bár lehet a kettő valójában ugyan az, hiszen ha értékesnek gondolnám magam, nem merülne fel, hogy mások nem szeretnek.

2013. dec. 29. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
ez egy bonyolult kérdés, de nekem van benne tapasztalatom. ha gondolod, akkor írj! :)
2013. dec. 29. 21:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Az önbizalomhiány másban,vagy méshol is megmutatkozik,próbáld átgondolni a tulajdonságaidat,élethelyzeteidet.Könnyen meglehet,hogy attól van a bizalomhiány.Nekem a gyerekkorom elég fura volt,és így felnőttként is vannak néha gátlásaim,sokszor van olyan érzésem,hogy nem szeretnek engem,de aztán mindig rájövök mindenféle jelekből,hogy igenis szeretnek akár a Kollegáim,akár a Barátnőm,stb....

Az sem egészséges,ha mindenki a "barátom"(volt egy ilyen barátnőm,szörnyű),de azért néhány rokon,meg jóbarát kell,akiben igenis meg kell bízni,ez a normális.

2013. dec. 29. 22:04
 3/3 anonim válasza:

Ez több dolgon is múlhat. :)

Például ha történt már veled valami olyan dolog, ami maradandó nyomot hagyott a szívedben és a lelkedben (gondolok itt arra, hogy kibeszéltek, megaláztak, elárultak, ...), akkor valószínű, hogy ebből kifolyólag nem tudsz már úgy megbízni az emberekben, mint azelőtt.

De ez alapulhat azon is, hogy valamelyik közeli szeretteddel (vagy valaki olyannal, akire felnézel) történt hasonló dolog, és ez rettentett el attól, hogy megbízz másokban.

Szóval ahogy korábban írtam, ezt több dolog is befolyásolhatja. :) Ha szeretnél részletekről is beszélgetni, írj nyugodtan. ;)

2013. dec. 29. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!