Ezek szerint akkor mégis tehetségtelen vagyok? Jogosan érzem szarul magam? Egyáltalán megéri folytatni?
Az is lehet, hogy te vagy az átlagos, és ő az átlagon felüli. Ilyen mindig van, ez a te érdemeidet nem kisebbíti!
Mindig lesznek, akik jobbak nálad, de te ettől még ugyanúgy, mint eddig, örömödet lelheted benne. Semmi sem változott!
Attól még, hogy Mozart volt a kora zsenije, Salieri zenéje is nagyon jó és értékes!
Sztem ez függ attól is hogy mit csinálsz.
Minden dologhoz kell adottság és szorgalom, ez persze különböző mértékben jelenik meg embereknél. Pl én szakomon is vannak akik kevés tanulással, villámgyorsan ráéreztek a lényegre, míg mások meg sokkal kevésbé tehetségesek, viszont a kitartásuk és a szorgalmuk az átlag felé emeli őket.
Én is jártam már hasonló cipőben (sport terén), nagyjából egy év alatt jutottam el olyan szintre, ahova mások ennek töredéke alatt...eléggé frusztrált a tudat, végül abbahagytam, utólag visszagondolva nem volt rossz döntés.
Amondó vagyok, hogy ha lelsz még valamennyi örömöt is abban amit csinálsz, folytasd. Ha úgy érzed, csak nyűglődés, és nincs lelki erőd a hozzá, hagyjad. Ezt neked kell érezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!