A szövevényes gondolkodás általános, vagy csak az arra hivatott egyének birtokolhatják? Bővebben
Nem olyan ritka ez, csupán érdeklődni kell az emberek iránt, általánosságban. Ha oda figyel az ember, legyen az akárki, rengeteg dolgot észrevehet egy másik emberen.
A testtartás, a mimika, a kézmozdulatok, a szemmozgás nagyjából mindent elárul.
Arról szerintem nem is érdemes beszélnem, hogy a kinézet (haj, ruhák, kiegészítők) mennyire számottevő(ek) e szempontból.
Ezt akárki megtanulhatja. Én csak elkezdtem olvasgatni a témával kapcsolatban (social dynamics, szociológia), és "élőben" is odafigyeltem ezekre a dolgokra.
Nagyon hasznos tulajdonság ez egyébként. Az hazudik a legjobban, aki tudja, milyen egy hazug ember. :)
A kedvencem, amikor dícsérnek a lányok a figyelmességem miatt, mert rajtam kívül senki se veszi észre, hogy valami bajuk van.
szerintem sem olyan nagy ördöngösség. Csak figyelni kell. De nem tudom, hogy lehet-e direkt figyelni.
Jó emberismeret. Hasznos tulajdonság, nekem jól szokott jönni.
Egyébként az, hogy ha valaki az érzelmi intelligencia kifejezést használja, szeretném a falba verni a fejem.. .vagy az övét... az milyen szintű érzelmi intelligenciát mutat?
Ne vegyétek magatokra, de valamiért tényleg brutálisan irritál ez a kifejezés, és nem tudom megfejteni, hogy miért.
Jó neked.
Én pont az ellenkezője vagyok, képtelen vagyok átlátni embereket sokadik ránézésre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!