Mi a véleményetek az autószerelő munkáról?
Autószerelő akartam lenni. Nem vettek fel. Kerestem a lehetőségeket, és autodidakta módon elsajátítottam ezt-azt -de inkább a "nagyvasak" terén. Az akkori barátnőm nem nézett le, inkább tetszett neki, hogy szétbontok egy hátsó hidat, vagy sebességváltót, esetleg hengerfejtömítést cserélek. Még segített is néha. :) (Nem kis autóról beszélünk, IFA W 50-et, és Ikarust javítgattam a régebbi "maszek világ"-ban a munkám mellett).
Mára csak annyi maradt, hogy az utóbbi márkát vezetem. De nem ijedek meg, ha javítani is kell.
A lényegre térve, a tapasztalatokat nézve: Még ha szakképzetlen, hobbista szerelő is vagyok -ezért sose néztek le, nem tartották megvetendőnek (egy esetet kivéve, de ha azt is beleszámítjuk, az már jó arány), sőt, tetszett is az ismerőseimnek/barátnőimnek.
van egy ismerősöm,aki 26 éves koráig alkalmazottként dolgozott autószerelőként,aztán saját műhelyt alapított és havi 1 millát tisztán keres,már hosszú évek óta,teljesen legálisan.
most 41 éves és kő gazdag ember.
3 havonta megy nyaralni trópusi szigetekre a családjával,villája van.
2
Akkor tehát ő nem autószerelő, hanem egy vállalkozó, aki autószerelési szolgáltatást árul. Nem abból lett gazdag, hogy olajos csavarokat tekerget. Kb olyan, mintha a mezei programozót hasonlítanád össze a google CEO-jával.
az a baj, hogy a legtöbb hétköznapi ember annyit ért az autószereléshez mint az utcaseprő az atomfizikához. nos, ennek köszönhetően sajnos vannak akik átbaccák a jónép fejét, és úgy húzzák le a pénzt ahogy nem szégyellik. a többség persze az utolsó vasát is kifizeti, mert szeretne közlekedni.
vannak persze korrektek is köztük.
nem a szakmája, hanem az embersége, becsülete alapján ítélem meg az embereket. amúgy jó szakma, lehet vele jól keresni, és mindig szükség lesz rá.
Hát jah, a szakmával semmi bajom, mert nekem is tetszik, gondoltam rá, h szabadidőmben elvégzem estin meg keresek önállóan egy gyakorlati helyet aztán cső, de lebeszéltek róla, mert nem olyan egyszerű.
A csajoknak is bejön szerintem, h meg tudsz szerelni egy autót.
Ami grízes, h rengeteg a semmirekellő, tolvaj szerelő, aki azt nézi, h tud átverni.
Köszönöm a válaszokat. Én autószerelőnek tanulok, mert ez volt minden álmom :)
Írta valaki, hogy az egyik ismerőse 1 milliót keres. Az mind szép és jó, de ő nem az autószereléssel, hanem a cég vezetésével. Apám is 3 éve indított saját vállalkozást és 300-400 ezer között keres. Úgy, hogy egyedül dolgozik.
2es vagyok.
jah ő nem egyedül dolgozik.
van 12 embere,gumizik is a nyári-téli gumicsere időszak az teli has,és van autómosója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!