Mennyire lesz majd nekünk jó a közekedő futurizáció?
Úgy értem, az elkényelmesedés.
Online vásárlás: A média is mondja, hogy online vásárolni kényelmesebb!
Viszont tapasztalat, hogy: A futár költség sokkal drágább, mintha elmennénk ingyen a boltba, vagy, ha beutaznánk a legközelebbi városba.
Rendeltem, és utánna variáltak, hogy most ez nincs, az nincs, válasszak másikat.
Szerintem, az a jobb, ha elmegyünk, és a saját szemünkkel látjuk, és még ki is próbálják a boltban, ha kérjük.
Az okostelefonok: A jövőben az embertársaink csak másodlagosak lesznek, míg elsődleges lesz a telefonunk.
Nem nagyon foglalkozunk majd az emberekkel, a telefonunkkal fogunk majd nekik köszönni az utcán.
Megromlik sok vagy rengeteg emberi kapcsolat.
És az okos tv.
Azt sohasem értettem, miért fogják az internetre az emberi kapcsolatok romlását.
Akik kíváncsiak egymásra, úgyis találkoznak majd.
A levelezés sem volt közvetlenebb.
Az elkényelmesedés tényleg probléma, de túl drasztikus jövőképet festettél le szerintem.
Mindennek van jó és rossz oldala. Én több pozitívumot látok a modernitásban, mint negatívumot.
Webshop! Köszönöm, nem kérek belőle. Inkább utánajárok, mint várom, hogy elémhozzák. Az a biztosabb.
Már most mit művelnek az okostelefonnal, főleg a fiatalok!
Pucsítanak a tükörben vele, alig szállnak le a buszról, hazáig csak pityegtetnek rajta. És soha fel nem néznek, mi van a lábuk előtt, vagy ki megy el mellettük.
És a divat, amit a média erőltet rá az emberekre.
A JÖVŐ: egy divatorientált, kirakatbaba nőkből álló, kényelmes, emberkerülő-csak a telefonnal foglalkozó nemzet lesz. Aztán meg mégkésőbb elhízunk, mert a tv-t sem kell majd a kezünkel bekapcsolni.
Én maradok a régi megszokott dolgoknál, így nem lustulok el, és nem kényelmesedek el.
Hát, aki emberkerülő, az okostelefon nélkül is az. Én is inkább olvasok könyvet és hallgatok zenét, mintsem társalogjak. Telefon nélkül sem lennék kommunikatívabb.
A fiatalok meg majd kinövik a baromságaikat.
Apropó a fiatalság: Amit leszürtem róluk: A mai fiatalság mind olyan, hogy megvan nekik minden, magyarul ki van nyalva a **** és emiatt pattognak és magamutogatóak. Náluk a divatorientáltság a kiváló jelző! A trendi napszemüveg, drága trendi ruhák. Monster High baba ismerős valakinek? Ami magyarországra is betette a lábát? Mit művelnek amellett a baba mellett is? Szörnyű!!
És azok az együttesek, amit a média piac direkt nekik kreált. One Direction, Kesha, stb...
Én NEM szeretném, ha az én gyerekem is így magamutogatón viselkedjen, és menőzzön, mert neki jobb telefon, iphone kell, mint a barátjáé. barátnőéé.
Úgyhogy ha ez így tovább halad, a fiatalság (az éjjel-nappal budapest is a fiatalságnak szól) úgy elromlik, hogy azokat soha, de soha nem lehet visszahúzni le a földre.
Az okostelefonokat is már 12 ezerért meg lehet venni, hogy minél jobban mérgezze az emberiséget.
Ők az énekeseket követik, úgy viselkednek, mint az énekesek. Szánalmasan viselkednek. Miért is vannak már a mai fiatalok 13 évesen a nőgyógyásznál, mert látom, ha kórházban vagyok! Fogamzásgátlóért.
Ezt is a médiának köszönhetjük!
Na, ezért nem kell nekem SEMMILYEN okostelefon, sem tablet PC. Én a régi megszokott dolgokhoz ragaszkodok, és a gyerekemet is ehhez nevelem majd. Nem Kesha, okostelefon, meg a trendi divat, meg éjjel-nappal budapest.
Kérdező, az utóbbi beírásod sajnos a mai divatos trehány szülőknek köszönhető.
Kérdésedre válaszolva és még hozzátéve: én a kártyás fizetéstől viszolygok, illetve a rezsiköltségek online fizetésétől. Mi sem egyszerűbb, hogy az állam és egyéb szervek nyomon kövessenek :P. Erősen kottás világ elé nézünk, pont úgy, mint az 50-es években, csak most nevelik ki a hü..e embereket hozzá, idegen nyelvtanítást is éppen beszüntetik :)
B..szki...már megint te jössz a médiával? Múltkor még a cigi volt a bajod.
Amúgy soha nem a technika a hibás, hanem az emberek akik nem tudják megfelelően, határokat tartva használni.
"Viszont tapasztalat, hogy: A futár költség sokkal drágább, mintha elmennénk ingyen a boltba, vagy, ha beutaznánk a legközelebbi városba."
Ez azért elég relatív. Egyrészt az idő pénz, volt hogy egy 500 forintos dolgot adtam el, és a vevő kedvéért beugrottam a belvárosba, ráment több mint 1 órám...ez még órabérnek is rossz.
Másrészt nagyobb online rendeléseknél kifejezetten olcsóbban jössz ki, pl számítástechnikai dolgoknál, több ezret spórolsz alkatrészenként, és ehhez képest a kiszállítás semmi, egyes esetekben ingyenes is.
Az utánajárás dolog megint olyan, hogy én helyben, net előtt mindent jól átnézek, ezt vagy azt vegyem, melyik a jobb, míg mondjuk a boltban lehet rám sóznak olyan dolgot amit én nem is akarok.
Kérdező, az utóbbi beírásod sajnos a mai divatos trehány szülőknek köszönhető
Nem csak a trehány szülőké! Minden gyerek szerte a világban, hovatartozástól, pénzbeni keresettől függetlenül.
4 éveseknek ajánlják a játék laptopokat a reklámokban, aztán meg 2 év múlva már igazi kell neki, minek a játék?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!