Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a napirend...

Mit gondoltok a napirend általi életről?

Figyelt kérdés
Ha minden pontosan bevan táblázva mindennap , este eltervezed, másnap megvalósitod. Él igy valaki itt? Sikeres lehet a módszer? Kiváncsi vagyok válaszadók :)

2013. dec. 9. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennek rövid távon van értelme, ha valakinek túl sok feladatot kell elvégeznie a nap folyamán, és komoly szervezés kell ahhoz, hogy mindennek a végére jusson. Amúgy nem tartom jónak, mert nem ad teret semmiféle spontaneitásnak. Mi van, ha valamelyik barátod akkor hív el egy kávéra, amikor neked a napirendedben valami más program van? Az élet társasjáték, nem egyedül éljük, vagy legalábbis nem érdemes ilyen szinten elszigetelődni.
2013. dec. 9. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit jelent a napirend. A munkaidő adott, ott is be kell osztani, hogy mikor mit kell tenni. És mindig van egy csomó intézni való magányügyben is, azt is ki kell találni előre, hogy mikor, mire van idő. És a barátokkal is általában előre megbeszéljük a programokat, nem csak úgy beállítunk egymáshoz. Ez napirendnek számít?

Ha igen, szerintem enélkül nem is lehet élni normálisan.

2013. dec. 9. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Volt erről egy film hogy a lány betáblázva élt, és kihagyta a számításaiból hogy esetleg udvarlója lesz, vagy barátságokat fog kötni, és amikor jöttek az ilyen kis bökkenők akkor bele őrült :D
2013. dec. 9. 19:33
 4/7 A kérdező kommentje:
hallod ha nagyon szépen megkérlek utánanéznél mi a cime? :)
2013. dec. 9. 20:07
 5/7 anonim válasza:

A film engem is érdekelne. :)

Egyébként hosszútávon tényleg nem kifizetődő ez a napirend általi élet. Egyetértek az előttem szólókkal. Ez csak ideig-óráig működik,amíg túl zsúfolt 1-2 heted és szükséges az idődet beosztani,hogy mindent időben befejezhess. Persze azt megint más,ha valaki minden nap sportol valamit,vagy mondjuk 7 órakor takarodót fúj,de még alvás előtt olvasgat az ágyban. :)

2013. dec. 9. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Vérmérsékleti típus függvénye is ez...

Nekem totál nem való, az bizonyos. Valaki írta, hogy a munkához ez passzol. Az enyémhez biztos nem. A munkaidőt is mindig rugalmasan kezeltem, mert a 9-5 egyáltalán nem illeszkedett a saját ritmusomhoz. A munkát nem osztottam be, csak csináltam és kész. Teljesen jól működött. Hiába is osztottam volna be, ha egyszer hirtelen kaptam meg a designertől az anyagot, ami nélkül nem tudtam tovább haladni, másszor pedig jött a telefon, hogy 2 órán belül kell egy banner... A határidő szent, annyi.

A párom fix munkaidőben dolgozik, akkor csinálja a munkát, amikor az megjelenik, semmit nem lehet rajta szervezni. Én szerveztem, de nem azt, hogy mit mikor csinálok a napon belül, az teljesen felesleges dolog lett volna.

Nyilván munkafüggő is, hogy lehetséges, érdemes-e az ilyesmi, s gondolom, még akkor is emberfüggő a dolog.

Néha azért próbálkozom tervekkel. Aztán a lehető legtávolabb esik tőle a valóság. Ez már egyéni probléma persze. De minden kis flancot akkor sem akarnék megszervezni. Ott van pl. az, hogy mit főzök. Ez kivételes eseteket kivéve teljesen spontán, délben még azt sem tudom, fogok-e főzni (igazából a főzés elkezdése után félórával tudom nagy, de közel sem 100%-os biztonsággal megmondani, mi lesz az étel). Pillanatnyi hangulaton múlik.

Ja és ha az ember alkata megfelelő is... Vannak váratlan események...

2013. dec. 9. 23:42
 7/7 anonim ***** válasza:
én is egyetértek az előttem kommentelőkkel,egy bizonyos fokig hasznos de ha az egész életedet egy táblázat irányítja az már káros mert nincs benne azok a váratlan események amik sok esetben jók leegyszerűsítve: ne hagyd hogy egy darab papír mondja meg neked hogy mit csinálj
2013. dec. 10. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!