Miért csikarja ki sok ember a "köszönöm" szót direkt másokból? Azt akarja, hogy mindenki a csicskája legyen?
Sok embert látok, aki direkt mondjuk oda viszi neked a holmit, de nem azért mert rendes, hanem hogy köszönd meg! Egyik osztálytársam oda vitte a másiknak amit a tanár küldött neki, és ott állt, és várt kérdezte, hogy "mit állsz itt?" mire: "nem hallottam, hogy megköszönted volna!" felháborodott hangnemben!
Nem mintha bunkó lett volna a srác azért nem köszönte meg, hanem csak nem tartotta fontosnak megköszönni! De a csaj meg ki volt akadva, hogy nem köszöni meg!
Ez miért jó?
Megértem, hogy kiakadt, taplóság nem megköszönni, ha valaki segít.Ez kellene hogy legyen a természetes, hogy más odavisz neked valamit és annyit sem tudsz kiköhögni, hogy "kösz"?
Nem tartotta fontosnak...Még jó hogy vannak, akik ezt a gesztust fontosnak tartják és ostobábbját figyelmeztetik.
Én is meg szoktam köszönni, ha valaki udvariasságból megtesz valamit de ugyanezt nem várom el. Megköszöni megköszöni nem akkor nem. Az "eszéhez értem". Főleg ilyen apróság esetén ami lényegében 0 "áldozattal" nem jár. Persze, ha valami nagyobb dolgot tesz az ember a másikért ami számára is lemondással vagy ráfordítással jár akkor jól esik, ha azt megköszönik. De ez az "odaviszem a dolgozatot a társamnak visszafele a helyemre" nem az a kategória. Legalábbis nekem nem. Ezután kikövetelni a köszönömöt már kötekedésnek érzem.
Egyébként azt vettem észre magamon, hogy mostanában ha valaki megköszön valamit adott esetben nagyon nehezemre esik azt mondani, hogy "szívesen". Lényegében gyakran nem "szívesen" hanem csak udvariasságból teszek meg dolgokat...
hát valóban rohadt nehéz kimondani ez a szót: Köszönöm!
és sok ember szeretné hallani. Nahát! Óriási a problémád. Nem tudunk segíteni, sajnos.
A köszönöm valahol egy üzenet is, pl. olyasmi, hogy: "Észleltem, hogy megtettél valamit, ami nekem segített". Mindig fontos megköszönni, segít fenntartani az emberi kapcsolatot akár idegenekkel is 8).
A dolgok meg nem köszönése is egy üzenet arról, hogy az illetőt mennyire nem érdekli a másik. Tehát előbb-utóbb senki sem tesz meg neki semmit, és szépséges űr keletkezik körülötte. (egy lehetséges következmény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!