Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeretik sokan a telet...

Miért szeretik sokan a telet és fikázzák azt, aki ki meri mondani, hogy a tél szar?

Figyelt kérdés

A szép havas táj tényleg csak a romantikus képeken létezik, a tél valódi arca a szürke beborult ég, a latyak, a szutyok, szürkeség, kosz, csúszós utak, retek hegyek. Hideg, veszély, fűtésköltség, kényelmetlenségek, sok sötét stb.

Az idilli tél olyan ritka. Nem mondom, hogy nincs,szikrázó napsütéses száraz hó, de ez a legritkább.

Tudom, hogy a tél természetes része az évszakok változásának, nem is tehetünk ellene semmit, de miért kellene isteníteni?

2013. dec. 8. 16:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

Én élvezem az életet,és a tél is velejárója az életemnek,ez természetes.

Egyébként gyönyörűen megfogalmaztad a sz.r kérdésedet,én inkább azt fikáznám...

2013. dec. 8. 18:27
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

A tél szerintem is szar. Én nem látok benne túl sok szépet. Barátságtalan, hideg, latyakos, mocskos, csúszós, jeges, sötét és komor minden. Ráadásul 4823574827354 féle kabátban meg pulcsiban is megfagyok reggel, mifelénk meg ha fúj egy kis szél, az utcában már nincs világítás. Képzelheted, milyen lehet koromsötétben mínusz 20 fokban szélben csúszkálni reggel.

Ünnepek... Persze. Mindegyik a pénzről meg az idióta ajándékokról szól.

Egyedül a Szilveszter az, amit nagyon szeretek, nem is értem, miféle logikával került az a télbe. :D

2013. dec. 9. 12:41
 13/20 anonim ***** válasza:
33%
Mert nekem az a szép havas táj,az a valóság.A jó oldalát látom az évszaknak,annak ellenére hogy nagyon negatív ember vagyok.A nyarat utálom inkább.
2013. dec. 10. 12:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Annyit mondok, hatsokerekes a gep, amit vezetek, mar varom a havat, sajna multkor vezettem, de nem volt idom kihasznalni az utat :(
2013. dec. 10. 19:19
 15/20 anonim válasza:
45%
Én szeretem a telet, a nyarat utálom. Nagyon nem bírom a hőséget, az egész nyár szenvedés nekem, sokkal hosszabb időnek érzem, mint a telet.
2013. dec. 11. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:
22%
ez az, hajrá tél! :D
2013. dec. 14. 19:12
 17/20 A kérdező kommentje:
A hajrá tél álláspont szerint a napokig mozdulatlan egyhangú szürkeség is az élmények netovábbja?
2013. dec. 15. 12:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert biztos vannak, akik szeretik a depis hangulatot, a komorságot, a szinte halott természetet, sötétséget és gyűlölik a Napfényt.

Süss fel, Nap!

2013. dec. 15. 15:47
 19/20 td95 ***** válasza:
22%
Én azért, mert inkább megfagyok a hidegben, mintsem megsüljek a kánikulában.
2014. júl. 12. 22:31
 20/20 anonim ***** válasza:

Utálom, hogy nem tudok elég alaposan beöltözni, mert valamim akkor is fázni fog.

Utálom, hogy leesik a hó, ebből balesetek lesznek, megbénul a közlekedés. Aztán másnapra vagy elolvad es nyakig a lucsokban kell mászkálnod, hogy az iskolában vagy munkahelyeden egész nap vizesen, beázott cipővel üljél, vagy csak lefagy es csúszkálhatsz össze-vissza. Azt is utálom benne, hogy nem lehet kiülni sehova a haverokkal, hogy órákat beszélgessünk a friss levegôn. Ha nagynehezen hazaérek az iskolából négyre, egy óra múlva már kapcsolhatom is a villanyt, mert vaksötét van odakint. És milyen szép Havas téli tájról beszélnek itt néhányan? Max két centi hó szokott esni, hogy nap végére már el is kezdjen olvadni. És az is csak február környékén.

Bezzeg a nyár. Nincsen iskola. Este fél kilenckor még világos van, elmehetnek a barátokkal biciklizni a Tisza partra. Felállíthatjuk az otthoni medencéket, hogy a családdal reggeltől estig benne napozzunk vagy hűsöljünk. Könnyű, szellős ruhákban sétálgathatunk, az egyetlen probléma csak a szúnyog. De van ellene riasztó, valamint csak este felé jönnek elő.

Aki szerint a tél jobb, nagyon negatív ember lehet, én személyesen még nem is találkoztam ilyennel.

2018. ápr. 2. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!