Egyes emberek miért nehezítik meg szándékosan a saját életüket?
Nem értem én az embereket. Nagyon sok kérdésben lehet olvasni, hogy a fiatalok minél előbb külön akarnak költözni. Minél messzebb a szülőktől, anyóséktól. Aztán mikor lesz gyerek jönnek ide nyavalyogni, hogy nincs aki segítsen, nincs kire hagyni a gyereket. De hát ők üldözték el a segítséget, ők akartak minél messzebb lenni, akkor meg mit nyavalyognak? Nekem ez olyan, mintha ők saját maguk ellenségei lennének, és szándékosan nehezítenék meg az életüket.
Az én elvem az, hogy a szüleimtől 30 km-nél messzebbre nem vagyok hajlandó költözni, legfeljebb átmenetileg, és az lenne a legideálisabb, ha majd a párom szülei is ilyen közelségben lennének. Ha pedig ez nem tetszik a férfiaknak, akkor így jártak. Tudom, most majd sokan fogják írni, hogy így majd egyedül maradok. Lehet, benne van a pakliban. Viszont azt is tudni kell, hogy én nem úgy tekintek egy párkapcsolatra, mint egy feltétlenül szükséges valamire. Nem mástól várom, hogy teljes ember legyek, nem várom a másik felemet. Most is teljes ember vagyok, egyedül is. Ha pedig van egy jól működő párkapcsolat, az csak egy pluszt jelent az életben.
"Most is teljes ember vagyok, egyedül is." Akkor miért is nem bírsz elszakadni a szüleidtől?
Nem azt mondom, hogy ez kötelező. De neked valószínűleg jó a kapcsolatod a szüleiddel. Örülj neki. Más lehet, hogy nem ilyen szerencsés. Nem hinném, hogy azért mennek el, hogy rosszabb legyen nekik...
Különben meg nem hinném, hogy a két csoport, akiket említettél (hamar költözős és segítségért nyavalygós) ugyanazokból az emberekből állna... Nem is értem, hogy kombináltad ezt így össze...
Szerintem egyértelmű, azért, hogy kéznél legyen a segítség. Azok, akikre mindig számíthatok, mert hát valljuk be, nem sok ember van, akire az ember mindig minden körülmények között számíthat, a szülők jó esetben olyanok. Hát ezért.
Persze, akit terrorizálnak azoknál érthető, de itt olyanok is írnak, akiknek csak annyi a bajuk, hogy egyáltalán vannak szülők, anyósék. Oké, hogy vannak, de minél messzebb, mert az már teher, ha közel van, de azért a segítségük jól jönne, ugye?
Hogy kombináltam össze? Nyitott szemmel járok, és látom a környezetemben élők dolgait. Meg az itteni megnyilvánulásokat is.
"a segítségük jól jönne, ugye?"
Inkább az jönne jól, ha nem volnának teljesen elmeháborodottak. A magad nevében jól látod, másokéban nem annyira. Sok szülővel pont ugyanez szokott lenni a gond: fafej, nem érti, de azért tanítani nagyon szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!