Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen az, aki életképtelen?

Milyen az, aki életképtelen?

Figyelt kérdés

Mos itt nem a biológiailag vett értelmezésről beszélek, hanem úgy, mint emberi tulajdonság. Milyen az ilyen ember? Unott, másoktól függő, vagy milyen?

Normális válaszokat szeretnék.:)

2013. nov. 15. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Akiben nincs önállóság és nem ért a világhoz. Nem tudja, hogyan kell alapvető helyzetekben létezni, vagy pl. nem mernéd egyedül hagyni egy fél napig, mert kb. meghalna. Nekem van olyan ismerősöm, akire azt mondom, hogy életképtelen, mert nem tud magának kaját szedni, akkor inkább nem eszik, ha nem adják a kezébe.
2013. nov. 15. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Én a barátnőmet nevezném annak. 26 éves, nincs munkája, nem is keres, mert azt mondja úgy se vennék fel sehova. Nem tanul nyelveket, mert minek és úgy sincs rá ideje. Nem csinál semmit ami előrébb vinné az életben, egész nap otthon van. A macskáját vakarássza egész nap.
2013. nov. 15. 19:23
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is vannak ilyen ismerőseim.

Ilyen teszetosza emberek, akiknek a probléma megoldási képessége 0.

2013. nov. 15. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:
86%
Aki életképtelen, az nem minden esetben tehet arról hogy ilyen, neveltetés kérdése is, ill. hogy hogyan nőtt fel. Gondolok itt arra, akinek egész életében megcsináltak a szülei mindent helyette, és 25-30 évesen se tudja hogy hogyan kell elintézni valamit. Nem védeni akarom őket, mert azzal én se értek egyet, hogy ne csináljon valaki semmit az életben. Ez nem jó így nyilván. De elhatározás kérdése, az ilyen ember is meg tud változni, ha akar. Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha van egy ilyen ember, és rádöbben, hogy "életképtelen", és meg akar változni, annak nem lesz könnyű dolga, és ne ítéljük el egyből, ha látjuk, hogy igyekszik,inkább segítsük. Nekem is volt ilyen ismerősöm, de ő segítséget kért másoktól, és meg akart változni, és most határozott felnőtt nő, és már anya is. De ha nincs akarat, és valaki tényleg csak otthon ül, azt nem tudom megérteni. Csak kíváncsiságból kérdem, az ilyen emberek nem éreznek ürességet?
2013. nov. 16. 02:06
 5/5 anonim ***** válasza:
25%
Az otthonülés oka az is lehet ha v.ki már elért egy bizonyos szintet aztán kitették a munkahelyéről. Pl: irodában dolgozott ill. úgymond jó családból származik. A világért nem végezne fizikai munkát inkább otthon ül szegénységben él. Az egyik ilyen ismerősöm már szinte hajléktalan a másik meg v.mi örökségből /földjáradék/ tengeti magát.
2013. nov. 16. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!