Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyógyítható a pszichopata/szoc...

Gyógyítható a pszichopata/szociopata személyiség?

Figyelt kérdés
Van valamilyen terápiás, esetleg gyógyszeres kezelése a pszichopátiának? Lehet javítani, szinten tartani?
2013. nov. 8. 14:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

7: A gyilkos elmékben mondták, hogy mindenkiről azt mondják, milyen jó ember, amíg nem találnak hullát a pincéjében.

Egy itteni topicban pedig azt olvastam, nagyon jó ember, nagyon jó szomszéd, példás apa, gondoskodó családfő, csak egy rossz tulajdonsága van: szeret kislányokat darabolni.

2013. nov. 10. 11:36
 12/13 anonim válasza:
100%

"Azt hittem, hogy olyan jól beazonosított vegyi elváltozások állnak a hátterében, mint pl. a skizofréniának, és ezért szintén megvan a gyógyszer rá."

A skizofrénia okát a mai napig nem tudják pontosan. Asszem vegyi elváltozások valóban vannak, de nem tisztázott, hogy ez ok vagy okozat. (De még ha ok is, annak megint kell, hogy legyen oka.) Kimutatható agyi elváltozások egyébként a pszichopatáknál/szociopatáknál is vannak.

Az mondjuk teljesen önkényes, mit tekintünk betegségnek, mit egészségnek, és hol húzzuk meg a határokat, de szerintem a skizofrénia valóban betegség, a pszichopátia/szociopátia viszont nem. Úgy gondolom, ezek egyszerűen bizonyos személyiségek, mint a skizoid vagy paranoid, amiket szintén zavarként, betegségként tartanak számon, de ez, mint mondtam, teljesen önkényes dolog, hogy van egy normálisnak nevezett személyiségtípus, és ami attól eltér, azt betegnek bélyegzik. Pedig hol van az megírva, hogy mi normális és mi nem, hol van a határ egészséges és beteg közt? Hisz enyhe "személyiségzavaros" vonások sok emberben (mindenkiben?) vannak.

A kérdésre visszatérve, ha lehet is valami pozitív, emberi értékek jobb tiszteletben tartása irányába eredményt elérni egy pszichopata/szociopata esetében, az szerintem inkább pszichoterápiával, de még inkább pozitív emberi kapcsolatokkal lehetséges. Csak hát az a fő probléma a pszichopatákkal/szociopatákkal, hogy el is játszhatják a pozitív eredményeket ezzel átverve a segítőket.

2015. jan. 31. 01:09
 13/13 anonim válasza:
Átverni átverhetik, de a hazugságra való hazugsághalmazás elég feltűnő. Ők sem tudják teljesen játszani a szerepet, ki-ki billennek, egy-egy agresszív beszólás, zavaros gondolat...ezek másodpercek, után látják a negatív hatást és visszabillennek. De egy szakember meg tudná állapítani szerintem hogy javult-e a helyzet. De abban igazad van hogy mi számít javulásnak ? Kevesebbet hazudik ? Többet néz a szemedbe ? Érzelmeket ki lehet (pozitív) csalni belőlük (megjátszás nélkül). Nagyon nehéz kérdés...én is bízom benne hogy van gyógymódjuk, spirituális síkon képzelném el inkább mint gyógyszerkezelésben.
2016. nov. 5. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!