Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ebben az esetben?

Mit tegyek ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Most lettem 9.-es. Azt tudni kell rólam hogy egész általánosba bűn rossz gyerek voltam. Ez mára megváltozott, próbálom magam kordában tartani. Egész nyáron igyekeztem tanulni, felkészülni az évre, vártam az új osztályom, ahol bebizonyíthatom milyen is vagyok valójában. Csak a sors nagyon nem ugy akarta hogy jó legyen nekem... Az osztálytársaim fele visszabukott tahó,páva, vagy csak "sz**k a tanulásra mert én nagymenő vagyok" 16-17 évesek. Ők már ismerik egymst ezért alapvetően beilleszkedni is nehéz volt. De megtanultam az emberek véleményével nem törődni igy mikor beszolnak se érdekel. Viszont sajnos órán lehetetlen tanulni tőlük, vagy dobálóznak vagy beszólnak, vagy ugatnak egész órán. És ami a legroszab hogy folyton piszkálják a másikat. Engem ez nem is zavar mert megtudom(nám) védeni magam de én csak 14 vagyok ŐK 17!! Egyet tudok tenni kussba meghúzódok. Viszont mivel az osztályba egy haverom sincs, ezért igyekeztem otthon a WoW-ba folytani a bánatom és ottani barátaimmal ellenni, mivel a volt osztálytársaim közül a barátaim mind máshol tanulnak (város is más). A WoW viszont idővel elvette a maradék időmet is ami maradt volna a tanulásra, mivel heti 3 edzésem van (hétfő, szerda, péntek) és mikor nem edzek akkor (kedd és csütörtök) angoltanárhoz járok. A maradék időmet a WoW töltötte ki. Ezért jelenleg ugy állok hogy matek (amiből eddig mindíg kitünő voltam...) bukás ha a haolnapi dogám 5-ös is lessz, egyszerűen nem értem mi lett velem, pedig azt mindíg is értettem, és az a baj hogy csalódtam magamban, és mikor anyám megtudja a jegyeim ő is csalódni fog bennem... Nem tudom mit tegyek, már javítani nem tudok, haverom nicns aki tudna nekem segíteni, esetleg lelki támaszt nyujtani. Ráadásul jövőhét kedden fogadó óra, ami azt jelenti, anyám megfogja tudni milyen jegyeim vannak, de az a baj hiába tilt el géptől, tv-től, mindentől, nem tudok már változtatni a jegyeimen... Pedig karácsonykor elvitt volna (vagy lehet még elvisz nem tudom..) sielni, + xboxot, és játékokat kaptam ovlna hozzá, mert megígértem jól tanulok, nyáron dolgoztam is ,segítettem neki itthon mindenbe.. Fél éve spórólt erre a karácsonyra és én most elcseszem az egészet.. Nem lessz rám büszke, a spórolása hiába való volt.. Én szeretnák tanulni, de nicns motiváciom.. Abban szeretnék segíséget kérni hogy mit tegyek? Hogyan birjam magam a tanulásra?? A WoW-ot próbáltam már kitörölni de 1 hét után annyira idegbeteg lettem hogy aki kicsit is hozzám szolt már neki akartam menni... Jah és nem is tanultam... pedig volt időm.. Ami szégyen.. TANULNI SZERETNÉK DE NEM TUDOM HOGYAN. Aki tud jó tanácsot vagy valami az kérem adjon!

2013. nov. 7. 23:05
 1/2 anonim ***** válasza:

9.-ben még nincs veszve semmi, sőt év végére még javíthatsz mindenből...

Az a baj, hogy tényleg magadnak tanulsz és nem anyukádnak vagy a tanároknak... ha pedig nem érdekel, akkor nem fogsz tudni nekiülni. Velem is így volt. Én azt tanácsolom, hogy gondolkozz azon, hol szeretnél továbbtanulni, mik ott a követelmények, mire kell rágyúrni és azokkal foglalkozz. Sokkal könnyebb úgy, ha van célod vele. A többiből meg elég nem megbukni.

Egyébként a tanárok értékelik, ha javítani próbálsz és nem vagy érdektelen velük szemben.

Igazából senki sincs ellened, mindenki azt szeretné, hogy tanulj.. és te is azt szeretnéd. Minden adott ahhoz, hogy meg is tedd.

Kérj segítséget, beszélj anyukáddal is őszintén és ne éld meg megoldhatatlan problémaként a dolgot.

Ez egy rosszul sikerült félév, de még semmibe se számít. Ki tudod javítani.

Ha tényleg nagyon rossz az osztály, alán suli váltáson is érdemes lenne gondolkodni.

2013. nov. 7. 23:21
 2/2 anonim ***** válasza:
Kérdés: miért iylen utolsó, lepukkant csicskaképzőbe jársz? Nincs egy másik középiskola, ahol korodbeliek vannak? Plusz heti 3 edzés + 2 angolóra... Ez marha sok, 1 angol bőven elég lenne, esetleg 1 edzést is vissza lehetne venni. Nincs itt a világ vége, 2. félévben még tudsz javítani, de a wowot felejtsd el. Tönkretesz, elcseszi az időd és haverjaid ott ugyan lehetnek, de barátaid nem.
2013. nov. 8. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!