Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan nevezzünk egy fekete...

Hogyan nevezzünk egy fekete bőrszínű embert úgy hogy ne bántsuk meg?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a négerezésre amit ugye nem vesznek jó néven, illetve úgy hogy neki is jó legyen (ne legyen megbántva), és nekünk is jó legyen(ne tűnjünk fajgyűlölőknek).

Rasszista megnyilvánulásokat kérem mellőzni!!

2013. nov. 6. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
csoki majom
2013. nov. 6. 13:52
 2/8 anonim válasza:
82%
a nevén:))
2013. nov. 6. 13:52
 3/8 A kérdező kommentje:

első Válaszólónak:

Kértem a rasszizmus mellőzését.

2013. nov. 6. 13:53
 4/8 anonim ***** válasza:
34%

Mr. vagy Mrs + a vezetékneve

esetleg ha nem tudod a vezetéknevét, a megszólítás lehet: hölgyem, ill. uram!

(ez esetben, teljesen mind egy a bőrszíne)

2013. nov. 6. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

sok okos... nem ez volt a kérdés!

azt gondolom, hogy attól függ, hogy hol vagy, mert amerikában a négerezés (nigga) az negatív, de itthon (MO) én már dumáltam néger arcokkal, ahol a nigériai származás volt a "tisztelet" jele, és mi "négereztünk". Persze a feka srác, vagy a csoki is lehet sértő, de szerintem a szövegkörnyezet, a helyszín, és a szándék (mért is akarod a bőrszínével megszólítani) nagyon fontos. Ha nem érzi, hogy tiszteletlen vagy vele, akkor fekete, vagy néger (ahogy eddig tapasztaltam) is lehet ez a "megszólítás".

2013. nov. 6. 14:37
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
A fekete megjelölés tudtommal sehol sem sértő, mint ahogy nekünk sem az, ha más bőrszínűek fehérnek említenek minket.
2013. nov. 6. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
62%

A férjem afrikai származású, azzal, hogy úgy beszélsz valakiről, hogy azt mondod afrikai vagy fekete vagy adott országbeli (ha tudod) pl. nigériai, ghánai stb. nem bántasz meg senkit.

A "n*ggerezés" nagyon sértő (még nekem is).

Ha ismered, akkor pedig ne a származása szerint szólítsd meg, hanem a keresztnevén.

Egyébként ha jó a kapcsolatotok, kérdezd meg, hogy ő minek örülne, mi zavarja- az őszinteséget mindenki értékeli. Nyugodtan adj hangot annak, hogy nem igazán tudod, mi a helyes és nem szeretnéd megbántani. :)

2013. nov. 6. 15:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

ment a zöld kéz

2013. nov. 6. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!