Hogyan nevezzünk egy fekete bőrszínű embert úgy hogy ne bántsuk meg?
Gondolok itt a négerezésre amit ugye nem vesznek jó néven, illetve úgy hogy neki is jó legyen (ne legyen megbántva), és nekünk is jó legyen(ne tűnjünk fajgyűlölőknek).
Rasszista megnyilvánulásokat kérem mellőzni!!
első Válaszólónak:
Kértem a rasszizmus mellőzését.
Mr. vagy Mrs + a vezetékneve
esetleg ha nem tudod a vezetéknevét, a megszólítás lehet: hölgyem, ill. uram!
(ez esetben, teljesen mind egy a bőrszíne)
sok okos... nem ez volt a kérdés!
azt gondolom, hogy attól függ, hogy hol vagy, mert amerikában a négerezés (nigga) az negatív, de itthon (MO) én már dumáltam néger arcokkal, ahol a nigériai származás volt a "tisztelet" jele, és mi "négereztünk". Persze a feka srác, vagy a csoki is lehet sértő, de szerintem a szövegkörnyezet, a helyszín, és a szándék (mért is akarod a bőrszínével megszólítani) nagyon fontos. Ha nem érzi, hogy tiszteletlen vagy vele, akkor fekete, vagy néger (ahogy eddig tapasztaltam) is lehet ez a "megszólítás".
A férjem afrikai származású, azzal, hogy úgy beszélsz valakiről, hogy azt mondod afrikai vagy fekete vagy adott országbeli (ha tudod) pl. nigériai, ghánai stb. nem bántasz meg senkit.
A "n*ggerezés" nagyon sértő (még nekem is).
Ha ismered, akkor pedig ne a származása szerint szólítsd meg, hanem a keresztnevén.
Egyébként ha jó a kapcsolatotok, kérdezd meg, hogy ő minek örülne, mi zavarja- az őszinteséget mindenki értékeli. Nyugodtan adj hangot annak, hogy nem igazán tudod, mi a helyes és nem szeretnéd megbántani. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
ment a zöld kéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!