Aki meg akarja ölni magát az küld elötte sms-t, hogy most megyek és megölöm magam vagy ez pusztán érzelmi terrornak szánja?
Az esetek egy részében bizony ez "csak" egy mocskos érzelmi zsarolási mód. (Mondjuk ez nálam egyenlő szokott lenni egy barátság végével.)
Az esetek egy részében meg figyelemfelkeltés, vagy ha pszichésen nagyon instabil, vagy tinédzser az illető, akkor bizony van, hogy megteszi. (Idősebbek nem szokták előre bejelenteni.)
Az meg nem igaz, hogy a rendőrség ilyenkor ne cselekdne. Tapasztalatból mondom. Nekem egyik (már csak volt) barátom írta meg nekem, hogy véget akar vetni az életének. Majd szó nélkül lelépett. Hívtam, de a telefonját nem vette fel. Felhívtam a rendőrséget, elmondtam nekik midnent, amit tudtam, negyed óra múlva kiküldtek egy járőrt.
A körözést tényleg csak egy bizonyos idő elteltével adják ki, de az az eltűnésekre vonatkozik. Ha azt mondta, hogy öngyilkos lesz, az már közvetlen életveszély, olyankor a rendőrség nem fog 24 órát várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!